BDDK’dan beklenen haber geldi: Togg’a özel kredi

BDDK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Togg'a özel kredi düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Buna göre, fiyatı 900 bin TL ve altında olan elektrikli araç bedelinin yüzde 70'i için 48 ay, 900 bin ile 1,8 milyon lira arasındaki elektrikli araçların yüzde 50'si için 36 ay vadeli kredi verilecek.

Ekonomi 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk kez 4 Nisan’da Togg’u teslim alırken söylediği, 24 Nisan’da da Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Merkezi’nin temel atma töreninde de bahsettiği Togg’a özel kredinin detayları belli oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yurt içinde geliştirilen elektrikli motorlara sahip ve yine yurt içinde üretilmiş elektrikli araçlar için kredi limitlerini yükseltti. Buna göre, nihai fatura değeri 900 bin TL ve altında olan elektrikli araç bedellerinin yüzde 70’ine kadar 48 ay vadede kredi kullanılabilecek. 900 bin lira ile 1 milyon 800 bin lira arasında olan elektrikli araçların yüzde 50’si için 36 ay vadeli kredi imkanı sunulacak. Öte yandan, 1 milyon 800 bin lira ile 2 milyon 200 bin lira arasındaki elektrikli araçların yüzde 30’una kadar 24 ay vadeli kredi alınabilecek. 2 milyon 200 bin lira ve 2 milyon 800 bin lira arasındaki elektrikli araçların yüzde 20’sine kadar kredi verilecek. Söz konusu kredide vade ise 12 ay olacak. Ayrıca 2 milyon 800 bin lira üzerindeki araçlar içinse kredi kullanılamayacak.

Erdoğan batarya tesisinin temelini attı: Togg'a özel krediErdoğan batarya tesisinin temelini attı: Togg’a özel kredi

Reuters’a açıklama yapan bir otomotiv sektörü yetkilisi, düzenlemenin sadece araştırma ve geliştirmesi Türkiye’de yapılmış elektrikli motorlar için geçerli olduğuna dikkat çekerek, sadece Togg’un üretebildiği araçların yararlanabileceğini ifade etti. Togg’un bu yıl azami 28 bin adet araç üretecek ve bunlarından 20 binini tüketicilere satacak. Yürürlükteki düzenlemeye göre, taşıt alımında kullanılabilecek kredinin oranı araç fiyatına göre azalırken vadesi de 4 yıldan 1 yıla geriliyor.

Togg CEO'su: Akıllı cihaz yapıyoruz ama otomobil olarak da kullanabilirsinizTogg CEO’su: Akıllı cihaz yapıyoruz ama otomobil olarak da kullanabilirsiniz

İlk aracı teslim aldı ve açıkladı: Togg'a ucuz krediİlk aracı teslim aldı ve açıkladı: Togg’a ucuz kredi

Elektrikli araç üreticilerine ÖTV iadesiElektrikli araç üreticilerine ÖTV iadesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.