Bir Türk FinTech şirketi 1 milyar dolar değere doğru koşuyor

Türk fintek girişimi Colendi, Seri B yatırım turunda 65 milyon dolar yeni yatırım çekti. Şirketin değerlemesi 700 milyon dolara çıktı. Colendi'nin kurucusu ve CEO'su Bülent Tekmen değerlemenin 1 milyar dolara yükselmesini beklediğini açıkladı.

Bilim Teknoloji 23 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
 Colendi’nin kurucu ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen Seri C yatırım turu ile yıl sonuna kadar 150 milyon doların üzerinde yatırım toplamayı, 1 milyar dolar değerlemeyle bir unicorn olmayı hedeflediklerini söyledi.

Dijital bankacılık hizmetleri sunan Türk fintek şirketi Colendi, Citi Ventures, Migros, Sepil Ventures, Re-Pie Asset Management, Finberg ve Hedef Holding’in yanı sıra mevcut yatırımcılarının da katıldığı Seri B yatırım turunda 700 milyon dolar değerlemeyle 65 milyon dolar yatırım aldı. Colendi kurucusu ve CEO’su Bülent Tekmen “Finansman, şirketin EMEA, GCC ve Türki cumhuriyetler genelinde önemli bir dijital bankacılık kuruluşu olma misyonunu destekleyecek” dedi.

Misyonunu “Finansın Geleceği” sloganıyla tanımlayan Colendi, hem bireysel kullanıcılara hem de şirketlere bankacılık hizmetleri sağlıyor. Yerli fintek girişimi, yapay zeka ve blockchain teknolojisi kullanarak kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş kredi seçenekleri listeliyor.

Finansal ürünlere erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen Colendi 3,500 veri noktasından yararlanan modern kredi sistemiyle kullanıcıların dijital ve sosyal verilerini analiz ediyor. Bankacılık sistemine erişimi olmayan ya da yetersiz olan bireyleri odağına alan girişim, anında mikro kredi alabilmelerine olanak tanıyan özel puan kartları sunuyor.

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında halka açılacak

Türkiye’de 17 milyonu aşkın kullanıcıyla finans ürünlerini buluşturan Colendi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 2 milyar TL sermaye ile kendi dijital bankası Colendi Bank’ı da kurdu. Eylül ayında ise Yerinde Ar-Ge merkezinin temellerini atan girişim, şubat ayında Medeniyet Üniversitesi iş birliğinde Medeniyet Teknopark’ı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Yatırım turundan elde edilen gelir ile Colendi Bank’ın kuruluşu için finansman sağlandığını belirten Tekmen, Seri C yatırım turu ile yıl sonuna kadar 150 milyon doların üzerinde yatırım toplamayı, 1 milyar dolar değerlemeyle bir unicorn olmayı hedeflediklerini açıkladı. Colendi 2026 yılına kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında halka arza hazır hale gelmiş olmayı hedefliyor. Yurt dışı halka arz için Londra öne çıkıyor. Colendi, 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor ve bu hedefine Pakistan ve Endonezya gibi büyük nüfuslu gelişmekte olan pazarlarda büyüyerek ulaşmayı planlıyor.

Türkiye'nin ilk kadın 'unicorn'uTürkiye’nin ilk kadın ‘unicorn’u

Türkiye’de oyun sektörü bir unicorn daha çıkardıTürkiye’de oyun sektörü bir unicorn daha çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.