Bitcoin vites küçültmeden yükseliyor

Kripto para piyasasında Bitcoin öncülüğündeki yükseliş devam ediyor. Bitcoin 60 bin dolar eşiğine dayandı. Yükselişte BlackRock gibi yatırım şirketlerinin ETF alımları da Bitcoin'e destek oluyor.

Ekonomi 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy'nin yönetim kurulu başkanı ve kurucu ortağı Michael J. Saylor son olarak 3 bin Bitcoin aldı.

Kripto para piyasalarının lideri Bitcoin yükselmeye devam ederken beraberinde diğer kripto paraları da götürüyor. Bitcoin saat 23.00 itibariyle düne göre yüzde 7,38’lik  artışla 61 bin 288 dolardan işlem görürken Aralık 2021’den buyana en yüksek seviyesine ulaştı. Bilançosunda 11 milyar dolarlık Bitcoin bulunan veri yönetiminin öncü şirketlerinden MicroStrategy’nin önceki gün 155 milyon dolara 3 bin Bitcoin aldığını açıklamasının ardından Bitcoin 57 bin doları görerek iki yılı aşkın sürenin zirvesine yükselmişti.

Bitcoin Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. Son dönemdeki sürekli yükselişle birlikte kripto piyasasının toplam değeri, 2,4 trilyon dolara ulaştı. Piyasa iki trilyon dolar sınırını en son Nisan 2022’de aşmıştı. Bitcoin’in yanı sıra diğer kripto varlıklarda da fiyat artışları gözlendi.

Ethereum aynı saatlerde yüzde 3,31 artışla 3 bin 314 dolardan, Solona  yüzde 1,14 artışla 111,40  dolardan, Ripple yüzde 5,03 artışla 0,58 dolardan, Cardano ise yüzde 1,29 artışla 0,60 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin’de BlackRock etkisi

Bitcoin’deki yükselişte alım haberlerinin yanında borsada işlem gören fonlar aracılığıyla yatırımcı talebinin artması da etkili oluyor. Bu arada Blackrock gibi büyük yatırım şirketlerinin yaptığı ETF alımları da Bitcoin fiyatına doping yaptı.

Ayrıca nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma (halving) işleminin arzı kısıp Bitcoin değerini artıracağı beklentisi de fiyatlamaları destekliyor. Analistler, yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.

Ayrıca büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de kripto piyasasındaki yükselişi destekliyor.

Ünlü analist Peter Brandt Bitcoin’de fiyatın 200 bin dolara kadar gidebileceğini düşündüğünü belirtti. Brandt yaptığı X paylaşımında boğa sezonunun 2025 yılının 3. çeyreğinde biteceğini düşündüğünü ifade ederek “Bitcoin fiyatında 15 aylık kanalın üzerine çıkılmasıyla birlikte, bu boğa sezonundaki hedef 120 bin dolardan 200 bin dolara çıktı. Boğa döngüsünün ağustos/eylül 2025 civarında sona ermesini bekliyorum. Ancak geçen haftanın en düşük seviyesinin altına düşülmesi de bu analizi tamamen iptal eder” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.