Borsada işlem vergisi şimdilik rafa kalktı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilgili tüm taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine ertelediklerini açıkladı.

Ekonomi 13 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Şimşek, bir yılda kat ettikleri mesafenin doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X sosyal medya hesabından vergi taslağı ile ilgili açıklama yaptı. Ancak Şimşek, yakında TBMM’ye sunulacağını belirttiği  vergi paketind Borsa İstanbul’da işlem hacmini olumsuz etkileyeceği, yatırım maliyetini artıracağı ve paydaşlarla görüşülmeden hazırlandığı gerekçesiyle eleştirilen işlem vergisinin  yer almayacağını ifade etti. Hükümetin hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmaya göre Borsa İstanbul’daki her işlemden bir “işlem vergisi” alınacaktı. İşlem vergisi konusunda en son Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yapmış ve on binde 1 gibi çok düşük oranda bir verginin söz konusu olduğunu ifade etmişti. Bakan Şimşek ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM’ye sunulacak.

İlgili tüm taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.