Bosch Whirlpool’u gözüne kestirdi, teklif verecek

Reuters Alman beyaz eşya üreticisi Bosch'un Whirlpool'a satın alma teklifi vermeyi değerlendirdiğini yazdı. Haberle Avrupa'daki faaliyetlerini Arçelik'e devreden Whirlpool'un hisseleri yüzde 14 yükselirken Arçelik hisseleri de yüzde 2 değer kazandı.

Ekonomi 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bosch, Avrupa'daki faaliyetlerini Arçelik'e devreden Whirlpool'u satın almak üzere teklif verecek.

Alman mühendislik grubu Robert Bosch beyaz eşya pazarındaki konumunu güçlendirecek bir adımla ABD’li beyaz eşya üreticisi Whirlpool’u satın almak için teklif vermeyi değerlendiriyor. Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynaktan biri Reuters’a yaptığı açıklamada Bosch’un yaklaşık 4.8 milyar dolar piyasa değerine sahip Whirlpool’a satın alma teklifinde bulunmak için danışmanlarla görüştüğünü, ancak teklifin yapılıp yapılmayacağının kesin olmadığını belirtti.

Şirketlerin hisseleri yükseldi

Son yıllarda yeniden yapılanma sürecinden geçen Whirlpool Avrupa’daki faaliyetlerini Arçelik tarafından kontrol edilen yeni bir şirkete devretmiş ve Ortadoğu ile Afrika’daki faaliyetlerini elden çıkarmıştı. Haberin ardından Whirlpool hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 14’e kadar yükselirken Arçelik hisseleri de yüzde 2’yi aşan yükseliş kaydetti.

İngiltere'den de OK alan Arçelik, Whirlpool'un iştiraklerini yutuyorİngiltere’den de OK alan Arçelik, Whirlpool’un iştiraklerini yutuyor

Arçelik AB sınavını geçti, Whirlpool ile iştirakleri tek çatıda birleştiriyorArçelik AB sınavını geçti, Whirlpool ile iştirakleri tek çatıda birleştiriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.