Çamlıca Kulesi ziyaretçi sayısında Galata ile yarışıyor

29 Mayıs 2021’de açılan ve 369 metrelik boyuyla Avrupa’nın en yüksek kulesi olan Çamlıca Kulesi’ni ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 196 bine ulaştı. Kule bu rakamla ziyaretçi sayısında Galata Kulesi ile yarışır noktaya geldi.

Ekonomi 8 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
369 metrelik Çamlıca Kulesi'ni ziyaret eden kişi sayısı 1 milyon 196 bine ulaştı.

Deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliği ve 369 metre boyuyla Avrupa’nın en yüksek kulesi olma özelliğini taşıyan Çamlıca Kulesi, ziyaretçi sayısında Galata Kulesi ile yarışıyor. 29 Mayıs 2021’de açılan kuleyi ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 196 bine ulaştı. Sergi merkezi ve müze olarak restorasyondan geçtikten sonra İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıldönümü olan 6 Ekim 2020’de yeniden açılan Galata Kulesi’ni ise 2022 yılında 1 milyon 247 bin 169 kişi ziyaret etti. İstanbul’da Topkapı Sarayı’ndan sonra en fazla ziyaretçi alan tarihi merkez haline gelen Galata Kulesi’ni bu yılın ilk 6 ayında ise 700 binden fazla kişi ziyaret etti.

Türkiye'ye turist yağıyor ama para harcayan yokTürkiye’ye turist yağıyor ama para harcayan yok

Yüzde 35’i yabancı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kulenin ziyaretçi sayısına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Çamlıca Kulesi’ni geçen yılın ağustos sonu itibarıyla 788 bin 241 kişi ziyaret etmişti. Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi sayısı giderek artıyor ve bir önceki yılın aynı ayına göre 407 bin 759 artışla şuan 1 milyon 196 bine ulaştı. Uluslararası bir turistik cazibe merkezi olarak giderek daha fazla önem kazanıyor. Ziyaretçilerin yüzde 35’ini yabancı turistler oluşturuyor” dedi. Ziyaretçiler İstanbul manzarasına ek olarak çok boyutlu İstanbul filmi Seyyah 360 ve katılımcılarına ayın karanlık yüzeyine seyahat deneyimi yaşatan dijital temapark Hedef Ay ile kulede zaman geçirme imkanı buluyor. İnteraktif alanlar ve panoramik İstanbul manzarası ile son altı ayda Çamlıca Kulesi’nde turistlerin ortalama ziyaret süreleri ise 1-1.5 saate ulaşmış durumda. Çamlıca Kulesi’ne Türk vatandaşları 180 TL ödeyerek çıkabilirken, yabancı vatandaşlar ise bu ücret 450 TL. Galata Kulesi’ne giriş ücreti ise 650 TL.

14’üncü yüzyılda inşa edildi

Bizans İmparatorluğu döneminde, Galata semtinin Ceneviz kolonisi olduğu 14. yüzyıl ortalarında, Cenevizliler tarafından, Galata surlarının bir parçası olarak inşa edilen kule, Osmanlı döneminde de bir süre zindan olarak kullanıldı. Daha sonra yangın gözetleme kulesine çevrilen mekan, Osmanlı döneminde birkaç kez tadilat geçirildi.
Galata Kulesi Müzesi’nde, tarih öncesi dönemlerden itibaren yerleşime sahne olan ve üç büyük imparatorluğa, yaklaşık 16 yüzyıl boyunca başkentlik yapan İstanbul’un tüm dönemlerini yansıtan eserler sergileniyor. 20. yüzyılın ortalarına kadar İstanbul’daki en yüksek yapılardan biri olan Galata Kulesi’nin en üst katı, İstanbul’un en güzel panoramik manzaralarından birine sahip. Kule, Akdeniz ve Karadeniz’deki Ceneviz Kuleleri ile birlikte UNESCO’nun geçici miras listesinde yer alıyor.

Müze giriş ücretleri de yüzde 30-45 zamlandıMüze giriş ücretleri de yüzde 30-45 zamlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.