Çip üreticisi Nvidia’nın 6 aylık satışları yüzde 100’lük artışla 13,51 milyar dolar oldu

Çip üreticisi Nvidia, bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği 13,51 milyar dolarlık gelirle piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Ekonomi 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Çip üreticisi Nvidia, nisan-haziran dönemine ait bilançosunu yayımladı. Buna göre, Kaliforniya merkezli şirketin bu yılın ikinci çeyreğinde, satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101 artışla 13,51 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı. Bir önceki çeyreğe göre de satışlarını yüzde 88 artıran Nvidia, 2022’nin ikinci çeyreğinde 6,7 milyar dolar satış geliri elde etmişti.

Şirketin bu dönemdeki satışları 11,22 milyar dolar olan piyasa beklentilerini geride bırakırken, Nvidi  üçüncü çeyreğe ilişkin satış beklentisini 16 milyar dolar olarak açıkladı. Nvidia, veri merkezi satışlarının da yıllık bazda yüzde 171 artışla 10,32 milyar dolara çıktığını duyurdu.

Veri merkezi gelirlerini ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 171 artışla 10,32 milyar dolara çıkaran Nvidia’nın bu yılki hedefi 15 milyar dolar.

Şirketin kârı ikinci çeyrekte katlandı

Nvidia’nın net kârı da nisan-haziran döneminde, çeyreklik bazda yüzde 203, yıllık bazda yüzde 843 artarak yaklaşık 6,2 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Nvidia, 2022’nin aynı çeyreğinde 656 milyon dolarlık net kâr açıklamıştı. Şirketin 2022’nin ikinci çeyreğinde 0,26 dolar olan hisse başına kârı da bu yılın aynı döneminde 2,48 dolara çıktı.

Yapay zekaya hücum, nitelikli çip üreticisi Nvidia'nın değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdıYapay zekaya hücum, nitelikli çip üreticisi Nvidia’nın değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdı

Açıklamada ifadelerine yer verilen Nvidia CEO’su Jensen Huang, yeni bir bilgisayar çağının başladığını belirterek, “Dünya çapındaki şirketler genel amaçlı bilgisayarlardan hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zekaya geçiş yapıyor” değerlendirmesini yaptı. Nvidia’nın piyasa değeri, yapay zeka çiplerine yönelik artan talebin etkisiyle mayıs ayında 1 trilyon dolara ulaşmıştı. Şirketin hisselerindeki yükseliş, diğer çip üreticileri ve yapay zeka uygulamaları geliştiren şirketlerin hisselerinin de değer kazanmasına yardımcı olmuştu.

'Yapay zeka ile artık herkes programcı'‘Yapay zeka ile artık herkes programcı’

Yapay zekada yeni adım: Nvidia'dan biyoteknolojiye 50 milyon dolarlık yatırımYapay zekada yeni adım: Nvidia’dan biyoteknolojiye 50 milyon dolarlık yatırım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.