CitiBank, Çek Korunası’na karşı TL’de uzun pozisyon önerdi

Citigroup stratejistleri, Türkiye'de yeni ekonomi yönetimi altında ekonomiye güvenin arttığına, Çekya'nın ise yavaş büyümeyle mücadele ettiğine işaret ederek 3 aylık forwardlar üzerinden Çek Korunası'na karşı TL’de uzun pozisyon tavsiye etti.

Ekonomi 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Citi analistleri, 3 aylık forwardlar üzerinden Çek Korunası'na karşı TL'de uzun pozisyon alınmasını tavsiye etti.

Merkez Bankası’nın (TCMB) faizi yüzde 40’a yükseltmesi sonrası yabancı yatırımcıların Türk Lirası’na (TL) olan ilgileri artarak devam ediyor. ABD’li yatırım bankaları Goldman Sachs ve JPMorgan’ın carry trade tavsiyesinin ardından Citigroup da TL’ye uzun vadeli yatırım tavsiyesinde bulundu.

Citigroup stratejistleri Louis Costa ve Bhumika Gupta tarafından hazırlanan notta, TCMB’nin geçen hafta politika faizini 500 baz puan daha artırarak beklentilerin üzerinde bir seviye olan yüzde 40 seviyesine çıkardığı belirtildi. TCMB’nin artık sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşıldığını ve bundan sonra sıkılaşma hızının yavaşlayacağını belirten stratejistler, TCMB’nin fiyat istikrarının sağlanması için ihtiyaç duyulduğu sürece daha sıkı koşulların korunacağını vurguladığını kaydetti.

JPMorgan ucuz TL'nin yarattığı yüzde 20 carry trade getirisini sevdiJPMorgan ucuz TL’nin yarattığı yüzde 20 carry trade getirisini sevdi

Analistler, Türkiye’de yeni ekonomi yönetimi altında ekonomiye güvenin arttığına, Çekya’nın ise yavaş büyümeyle mücadele ettiğine işaret ederek 3 aylık forwardlar üzerinden Çek Korunası’na karşı TL’de uzun pozisyon alınmasını tavsiye etti.

Hazırlanan notta, “Şu anda 3 ay vadeli olarak 0,765 spot referans seviyesinde uzun TRYCZK pozisyonu tavsiye ediyoruz. Hedef 0,82, Zarar kes seviyesi 0,735” ifadelerine yer verildi. Öte yandan pozisyona yönelik riskler arasında gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde popülist politikalara dönüşün yer aldığı belirtildi.

Goldman Sachs'tan TL tavsiyesi: Türkiye oyuna geri döndü, carry trade yapılabilirGoldman Sachs’tan TL tavsiyesi: Türkiye oyuna geri döndü, carry trade yapılabilir

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.