CrowdStrike’ın rakipleri krizi fırsata çevirdi; piyasa değerlerini katlıyorlar

Temmuz ayında yazılım güncellemesi nedeniyle dünyayı kaosa sürükleyen CrowdStrike'ın rakipleri SentinelOne ve Palo Alto Network bu durumu kendi ürünlerini tanıtmak için kullanınca piyasa değerlerini bir ayda artırdılar.

Ekonomi 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
19 Temmuz'da başta hava yolu şirketleri olmak üzere dünyayı kaosa sürükleyen CrowdStrike'ın hisseleri düşerken, rakiplerininki değer kazanıyor.

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike temmuz ayındaki büyük yazılım hatası nedeniyle küresel çapta kaosa neden oldu. Dünya genelinde 8,5 milyon cihazın devre dışı kalmasına neden olan kriz 19 Temmuz günü başladı. Uçuşlar bu yüzden iptal edildi, hastane randevuları aksadı, yayıncılar etkilendi. Başta hava yolu şirketleri olmak üzere Windows işletim sistemine sahip kurumsal cihazlarda ortaya çıkan sorunun etkileri hâlâ devam ederken CrowdStrike’ın rakipleri bu durumu kendi lehlerine çevirmeye çalışıyor.

Financial Times’ta yer alan habere göre CrowdStrike Başkanı Michael Sentonas rakiplerinin bu durumu kullanarak müşteri korkusu yaratma ve pazar payı çalma girişimlerini şüpheli buluyor. Bu tür saldırıların güvenlik sektöründe uzun vadede başarılı olamayacağını ifade eden Sentonas “Endüstrimiz güven üzerine kuruludur ve insanlar hızla gerçeği ayırt edebilir” diyor. Sentonas böyle dese de bu büyük aksaklık, özellikle siber güvenlik alanında rekabetin yoğun olduğu bir dönemde SentinelOne ve Trellix gibi rakiplerin CrowdStrike’ı hedef almasına zemin hazırlamış görünüyor.

SentinelOne CEO’su Tomer Weingarten bu büyük kesintiyi CrowdStrike’ın kötü tasarım kararları ve riskli mimarisi ile ilişkilendirdi. Weingarten şirketinin ürünlerinin daha güvenli olduğunu savundu.

CrowdStrike hisseleri düşerken rakiplerininki yükseliyor

Kesintiden bu yana SentinelOne ve Palo Alto Networks gibi rakiplerin hisseleri yükseliş gösterdi. Verilere göre 19 Temmuz-20 Aralık arası SentinelOne’ın piyasa değeri yüzde 19 arttı ve 7,4 milyar dolara ulaştı. Bir başka rakip Palo Alto Network’ün piyasa değeri de yüzde 13 yükseldi ve 120 milyar dolara ulaştı. Aynı süreçte CrowdStrike’ın piyasa değeri yaklaşık dörtte bir oranında düştü. Şirketin piyasa değeri şimdilerde 64 milyar dolar. Ancak Sentonas şirketin bu olaydan daha güçlü çıkacağına inandığını belirterek “Kesinlikle eminim ki bu olayın ardından çok daha güçlü bir organizasyon haline geleceğiz” dedi.

Delta 500 milyon dolar zarar etti, CrowdStrike'tan tazminat isteyecekDelta 500 milyon dolar zarar etti, CrowdStrike’tan tazminat isteyecek

Alphabet, dünyayı yazılım krizine sokan CrowdStrike hisselerinin yarısını sattıAlphabet, dünyayı yazılım krizine sokan CrowdStrike hisselerinin yarısını sattı

Bir minik yazılım güncellemesi bütün dünyayı krize soktu: Uçuşlar yapılamadı, banka uygulamaları durdu, hastaneler çöktüBir minik yazılım güncellemesi bütün dünyayı krize soktu: Uçuşlar yapılamadı, banka uygulamaları durdu, hastaneler çöktü

Bir yazılım güncellemesi arızasının küresel faturası 5,4 milyar dolar olduBir yazılım güncellemesi arızasının küresel faturası 5,4 milyar dolar oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.