Dubaili otoparkçının halka arzına 165 kat fazla talep geldi

Dubai'nin en büyük otoparkçısı Parkin 429 milyon dolarlık halka arzı için 71 milyar dolarlık talep topladı. Şirketin yüzde 25'i halka arz edildi. Parkin'in Dubai’nin stratejik noktalarında 197,000 kapasitelik park alanı var.

Ekonomi 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Parkin'in bugün Dubai’nin stratejik noktalarında 197, 000 kapasitelik park alanının sahibi bulunuyor.

Körfez emirliklerinden Dubai’de kamuya ait açık otoparkları yönetme hakkına sahip tek şirket olan Parkin’in halka arzı yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Parkin 429 milyon dolarlık halka arzı için 71 milyar dolarlık talep topladı. Şirket hisse fiyatını 2,1 dirhem ile en yüksek seviyeden fiyatlandırdı. Parkin’e 1,7 milyar dolar değer biçildi. Hisselerinin yaklaşık yüzde 25’ini halka arz eden şirket yerel, bölgesel ve uluslararası yatırımcılardan yaklaşık 259 milyar dirhem (yaklaşık 71 milyar dolar) talep alarak halka arzın yaklaşık 165 kat fazla talep gördüğünü söyledi.

Yoğun talep gören son halka arz oldu

Parkin’in halka arzı yatırımcıların cazip temettülere ve yeni şirketlerin güçlü hisse fiyatı performansına güvenmesiyle Körfez’de yoğun talep gören son halka arz oldu.

Parkin Dubai hükümetinin 2021 sonunda açıkladığı planla uyumlu olarak özelleşen altıncı şirket oldu. Hükümet işlem hacimlerini artırmak için devlete ait 10 şirketi özelleştirmeyi planlamıştı.

Parkin Dubai’nin büyük otopark işletme şirketi. Ülkede kamuya ait hemen hemen bütün otopark alanlarıyla katlı otoparkların işlete hakkını elinde bulunduran şirket 30 yıl önce kurulmuş. Parkin bugün Dubai’nin stratejik noktalarında 197, 000 kapasitelik park alanının sahibi. Şirket halka açık otopark talebinin 2033 yılına kadar yüzde 60 oranında artmasını beklediğini açıkladı.

Lüks konut fiyatları Dubai'de artacak, Londra'da düşecekLüks konut fiyatları Dubai’de artacak, Londra’da düşecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.