EFT ve FAST işlemlerinde azami ücrete son

Merkez Bankası'nın yaptığı düzenlemeyle, 1 Aralık'tan itibaren bankalar hafta içi saat 16:00'dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirdikleri EFT ve FAS işlemlerinden azami tarifenin yüzde 50 fazlası ücret alamayacak.

Ekonomi 25 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bankalar EFT ve FAST ile para transferi işlemlerinden artık yüksek ücret alamayacak.

Merkez Bankası, EFT ve FAST işlemlerinde azami ücret uygulayan bankalara ‘dur’ dedi. Merkez Bankası’nın Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i ile Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlandı.

1 Aralık 2023’te yürürlüğe girecek düzenlemeler ile saat veya gün farkı olmaksızın bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı uygulanacak. Hafta içi saat 16.00’dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirilen EFT/FAST işlemlerinde bankalar, azami EFT/FAST tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alabiliyordu.

Bankaları rahatlatan düzenleme: Kredi almak kolaylaşacakBankaları rahatlatan düzenleme: Kredi almak kolaylaşacak

TL'ye geçişte hedefi tutturamayanlar Merkez'e yüzde 8 komisyon ödeyecekTL’ye geçişte hedefi tutturamayanlar Merkez’e yüzde 8 komisyon ödeyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.