Ekmek ve simit fiyatına zam izni Ticaret Bakanı’ndan gelecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde artık Ticaret Bakanlığı'nın görüşü alınacak. Bakanlık onayı olmadan zam yapılamayacak.

Ekonomi 15 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ekmek ve silmt fiyatlarına zam yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak.

Son dönemde Ankara’da yapılması planlanan yüzde 150’lik zammın iptaliyle yeniden gündeme gelen simit ve ekmek fiyatlarıyla ilgili ‘sorunları çözecek’ bir düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre  ekmek ve simit fiyatları Ticaret Bakanlığı’ndan alınan onayla belirlenecek. Resmi Gazete’de yayımlanan Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesine ekleme yapıldı.

Yeni maddede “Ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler sırasıyla ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra birlik tarafından onaylanır. Ancak bakanlık tarafından talep edilen tarifeye olumsuz görüş bildirilmesi durumunda birlik yeni tarife talebini gerekçeleri ile birlikte komisyon toplanmaksızın tekrar Bakanlığın görüşüne sunar; görüşün alınmasından sonra onaylar” ifadesi yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.