Bursa’da simit 10 lira oldu bile

İstanbul'da 1 Temmuz'dan itibaren 210 gramlık ekmeğin fiyatının yüzde 25 artışla 6 liradan 7,5 liraya çıkacağı açıklanırken, simite ilk zam haberi ise Bursa'dan geldi. Bursa'da simit 7,5 liradan 10 liraya çıktı. İstanbul'da halen 7,5 liradan satılan simite zam gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Ekonomi 27 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Simite ilk zam haberi Bursa'dan geldi. 7,5 liraya satılan simit 10 liraya çıktı.

İstanbul’da 1 Temmuz’dan itibaren 210 gramlık ekmeğin fiyatının yüzde 25 artışla 6 liradan 7,5 liraya çıkacağı açıklanırken, simite ilk zam haberi ise Bursa’dan geldi. Bursa Simitçiler ve Unlu Mamul İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, bugüne kadar 7,50 TL’den satılan 100 gram simidin 1 Temmuz’dan itibaren 10 TL’ye satılacağını duyurdu. İstanbul’da da 7,5 liradan satılan simite zam gelip gelmeyeceği ise henüz açıklanmadı. Zammın nedeninin maliyetlerdeki artış olduğunu söyleyen Erdal Pınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ekmek temmuzda yüzde 25 zamla 7,5 lira olacakEkmek temmuzda yüzde 25 zamla 7,5 lira olacak

“Hatırlarsınız, son aylarda gelen fiyat farkları simit fiyatlarımızı 7,50 TL’ye çıkarırken önceliğimizin tüketici esnaf bütünleşmesi olduğunu ve tüketicimize en iyiyi sunmanın gayreti içerisinde her türlü mücadelemizi sürdürdüğümüzü ifade etmiş ve fiyat artışı yapmanın hoşnutsuzluğunu sizlerle paylaşmıştık. Ancak takdir edersiniz ki özellikle son altı aydır piyasada yaşanan fiyat artışları bizleri de oldukça büyük sıkıntılarla karşı karşıya getirmiştir… Başta un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğalgaz vb. olmak üzere ana giderler arasında yer alan artışlar, toplu iş sözleşmeleri dolayısıyla işçilik ücretlerindeki yükselişler ve kiralardaki önlenemeyen yukarı bazlı hareket maliyetlerimizi artırmış ve simit, poğaça, börek, yufka vb. ürünlerde bir fiyat düzenlemesi yapmayı zorunlu hale getirmiştir. 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren bugüne kadar 7,5 TL’den satılan 100 gram simit 10 TL’den satılacaktır.”

Zamlar yeni terim yarattı: '100 gram' ekonomisiZamlar yeni terim yarattı: ‘100 gram’ ekonomisi

Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu, 'zam yağmuru' korkusu başladıAsgari ücret 11 bin 402 lira oldu, ‘zam yağmuru’ korkusu başladı

Gıda fiyatları dünyada dip yaptı, Türkiye'de 33 aydır kesintisiz artıyorGıda fiyatları dünyada dip yaptı, Türkiye’de 33 aydır kesintisiz artıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.