Elon Musk yine ortalığı karıştırdı: ‘SpaceX hepsini sattı’ dedi, Bitcoin yüzde 9 düştü

Dogecoin'le ilgili manipülasyon iddialarına maruz kalan Elon Musk, yine kripto para piyasasını karıştırdı. Musk'ın şirketi SpaceX'in 373 milyon dolarlık Bitcoin varlıklarının tamamını sattığını açıklamasıyla en büyük kripto para birimi yüzde 9 değer kaybederek 26 bin dolara kadar geriledi.

Ekonomi 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
En büyük kripto para birimi Bitcoin dün yüzde 9 düşüşle 26 bin dolara geriledi.

ABD’nin sektöre yönelik düzenleyici baskısı ve yükselen faiz oranları nedeniyle kripto para piyasalarında başlayan düşüşe son darbe, kripto para birimi Dogecoin’i manipüle ederek milyarlarca doları yönlendirdiği iddia edilen Elon Musk’ın şirketi SpaceX’ten geldi. The Wall Street Journal’ın SpaceX’in 2022 ve 2021’de toplam 373 milyon dolar olan Bitcoin varlıklarının tamamını sattığını bildirmesinin ardından, küresel kripto paraların piyasa değeri en büyüğü  yaklaşık yüzde 9 değer kaybederek 26 bin dolara kadar indi. Coin Metrics verilerine göre, kripto para birimi cuma sabahı erken saatlerde 26.194,68 dolardan işlem görüyordu.

Elon Musk'a şimdi de 'köstebek' suçlamasıElon Musk’a şimdi de ‘köstebek’ suçlaması

Trader’lar Musk’ı izliyor

Dijital varlık trader’ları, elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın kripto para biriminde ödeme kabul etmekle kısa bir süre flört ettiği 2021’den bu yana Musk’ı yakından takip ediyor. Musk o yılın şubat ayında planlarını açıkladığında Bitcoin tek bir günde yüzde 15 sıçramıştı. Tesla ayrıca kendi nakit parasının 1,5 milyar dolarını tokenlara yatırdı.

Ancak Musk 3 ay sonra planlarından vazgeçince kripto para birimi keskin bir düşüş kaydetti. O zamandan beri, otomobil üreticisinin kendi varlıklarının değeri dalgalandı.

Haziranda yüzde 12 değerlenen Bitcoin'de artış sürecek mi?Haziranda yüzde 12 değerlenen Bitcoin’de artış sürecek mi?

Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.