Elon Musk, OpenAI ile işbirliğine giden Apple’a çok kızdı: Bütün Apple cihazları yasaklayacağım

Apple'ın yapay zeka planına tepki de var. Tesla, SpaceX ve X şirketlerinin sahibi Elon Musk işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse güvenlik ihlaline yol açacağı gerekçesiyle Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını açıkladı.

Bilim Teknoloji 11 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Elon Musk, Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI’a güvenmesini de eleştirdi.

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk X sosyal medya hesabından Apple’ın geliştirici etkinliği WWDC’de ilan ettiği ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile işbirliğine dair paylaşımda bulundu.

OpenAI’ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını belirten Musk “Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlali” dedi.

Musk şirketi ziyaret edenlerin de kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını aktararak cihazların Faraday kafesinde saklanacağını kaydetti.

Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI’a güvenmesini de eleştiren Musk “Apple’ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI’nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma. Apple verilerinizi OpenAI’a teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil” dedi.

Apple akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT’ye erişilebileceğini ve ChatGPT ile entegrasyonun yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya geleceğini açıklamıştı.

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’nin CEO’su Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT’yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutluyum. Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum” demişti.

Tesla hissedarları bu hafta oylayacak: Elon Musk'a 56 milyar dolar ikramiye verelim mi, vermeyelim mi?Tesla hissedarları bu hafta oylayacak: Elon Musk’a 56 milyar dolar ikramiye verelim mi, vermeyelim mi?

Apple sonunda yapay zeka yarışına girdi: Karşınızda Apple Intelligence, Siri de daha akıllı olacakApple sonunda yapay zeka yarışına girdi: Karşınızda Apple Intelligence, Siri de daha akıllı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.