Embassy Suites by Hilton, uzun konaklama için Türkiye’ye geldi

Uzun dönemli konaklamaya olan talep nedeniyle Embassy Suites by Hilton, Türkiye pazarına girdi. Torunlar GYO ile franchise anlaşması yapan marka, Mecidiyeköy’deki Torun Center’de hizmet verecek.

Ekonomi 26 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Embassy Suites by Hilton uzun konaklama için Türkiye geldi.

Mall Of İstanbul projesinde Hilton markasıyla çalışmaya başlayan Torunlar GYO, turizm yatırımlarını genişletmeyi sürdürüyor. Şirket bu sefer de Amerika ve Kanada’da süit ve uzun konaklama alanında faaliyet gösteren Embassy Suites by Hilton’u ilk kez Türkiye’ye getirdi. Torunlar GYO, Mecidiyeköy’de bulunan Torun Center binasının ilk 11 katını Embassy Suites by Hilton’a ayıracak.

Yükselen lüks: Uyku turizmiYükselen lüks: Uyku turizmi

Uzun dönemli konaklama yapacak

İki marka arasında yapılan franchise anlaşması nedeniyle gerçekleşen basın toplantısında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun. “Pandemi koşulları nedeniyle ertelediğimiz otel yatırımlarını Türkiye pazarını iyi bilen Hilton markasıyla yapmaktan mutluyuz. Özellikle sağlık başta olmak üzere son dönemlerde uzun dönemli konaklamaya olan talep nedeniyle Embassy Suites by Hilton bizim projemizle ilk defa Türkiye ve Avrupa’ya girmiş olacak” dedi. Otelde 33 süit, 77 adeti de 1+1 olmak üzere 110 oda olacağını aktaran Torun, “ Torun Center’da açılacak olan Embassy Suites by Hilton, 2024 yaz aylarında misafirlerini ağırlamaya başlayacak” diye konuştu.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun (sağda) ve Hilton Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent, franchise anlaşması imzaladı.

‘Şimdi yazı bekliyoruz’

Deprem nedeniyle turizmde bir duraksama yaşansa da gelecek yıl Türkiye’ye 55 ile 60 milyon turist beklediklerini aktaran Aziz Torun, “Eskiden sonbahar gelse de, İstanbullu dönsün ziyaretçi gelsin diye bekliyorduk. Ancak artık İstanbul yeme içme alanlarıyla her daim turist ağırlıyor. Yazın talep daha da artıyor. Dolayısıyla şimdi de yaz gelse diyoruz” diye konuştu.

Yüzde 25 sınırı otellerin müşterisini düşürüyor

Diğer taraftan yüzde 25 kira kısıtlaması nedeniyle birçok kişinin evlerini artık günlük konaklama pazarında kullanmaya başladığına dikkat çeken Aziz Torun şöyle konuştu: “Bu durum otellere olan talebi olumsuz etkiliyor. Kayıt dışı çalışan bu pazar nedeniyle hem kişilerin can güvenliği riske düşüyor, hem de devlet vergi kaybı yaşıyor.”

Türkiye Hilton’un 4. büyük pazarı

Hilton Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent ise şunları söyledi:

“65 yıldır Türkiye’de, 100’ün üzerinde otel ile faaliyet gösteriyoruz. Türkiye Hilton’un dünyadaki dördüncü büyük pazarını oluşturuyor. Embassy Suites By Hilton markamız ile hem Türkiye hem de Avrupa’ya Torunlar GYO ile başarılı bir giriş yapmak istiyoruz. Torun Center, mevcut ofis, konut, perakende ve eğlence gibi özellikleri bünyesinde barındıran çok kıymetli bir proje. Embassy Suites by Hilton ile Torun Center daha fazla çeşitlilik sunabilecek ve değeri daha da artacak.”

8.6 milyon yerli turistin yüzde 66’sı akraba evinde tatil yaptı8.6 milyon yerli turistin yüzde 66’sı akraba evinde tatil yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler