Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başladı: Üç ayrı günde ödemeler yapılacak

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi bayram öncesinde hesaplara yatırılmaya başlandı. Bu yıldan itibaren üç bin lira olan emekli ikramiyesi 2 Nisan ile 5 Nisan arasında hesaplara yatacak.

Ekonomi 2 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Emekli bayram ikramiyeleri, artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde yılda iki kez, toplamda 6 bin lira olarak ödenecek.

Emekli ikramiyesi için ödemeler başladı. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri vatandaşların maaşlarını çektikleri güne göre üç bin lira olarak, Ramazan Bayramı’ndan önceki hafta olan 2 Nisan – 5 Nisan arasında hesaplara yatacak.
Bayram ikramiyesi maaş ödemeleri her ayın 17 veya 18 olanlara 2 Nisan’da, 19, 20,21,22 olanlara 3 Nisan’da ve 23, 24, 25, 26 olanlara 4 Nisan’da ödemeleri yapılacak.

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL’ye çıkaran yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emekli bayram ikramiyeleri artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde yılda iki kez, toplam 6 bin lira olarak ödenecek.
Emekli bayram ikramiyesi zammı 2023 yılında maaş artışları sonrasında açıklanmıştı. Bayram ikramiyeleri 1100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Emeklilere geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 2 bin lira, toplam 4 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı.

Kimler alabiliyor

Emekli maaşı alanlar

Dul ve yetim maaşı alanlar

65 yaş (yaşlılık) parası alanlar

Şampiyon sporcular

Vazife malullüğü aylığı alanlar

Güvenlik korucuları

Terörden zarar gören sivil vatandaşlar

Muharip gaziler

Şehit yakınları

Emeklilere promosyonda bankalar arası yarış: Kim ne kadar veriyor?Emeklilere promosyonda bankalar arası yarış: Kim ne kadar veriyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.