‘Emekli zirvesi’ hafta başında yapılmış, iş de bitmiş

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'ye zam öngören çalışmanın son halini aldığı emekli zirvesinin hafta başında yapıldığı iddia ediliyor. Buna göre emekli maaşına 2-2,500 TL zam öngören çalışma yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Ekonomi 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bugün yapılması beklenen "emekli zirvesi"nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti yöneticileriyle bir araya gelecek ve temmuzda pratikte sıfır zam aldıkları için maaşları artmamış olan milyonlarca emekliyi nispeten rahatlatacak bir çözüm üreteceklerdi.

Temmuzda zam yapılmasına rağmen kök maaşları 10 bin TL’yi geçmediği için sıfır zam alan yaklaşık 3.6 milyon emekli iki haftadır ilave zam umuduyla yatıp kalkıyordu. Her gün gazetelerde ve internet sitelerinde en düşük maaş olan 10 bin TL’ye ilave zam yapılacağına ilişkin haberler yer alıyordu. Haberlere göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti yöneticileriyle bir araya gelecek ve temmuzda pratikte sıfır zam aldıkları için maaşları artmamış olan milyonlarca emekliyi nispeten rahatlatacak bir çözüm üreteceklerdi ve en düşük emekli maaşına 2000-2,500 TL zam yapılmasına yönelik bu çözüm de onay için cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacaktı.

Ancak konuya yakın kaynaklara göre bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapıldı. Ancak toplantıda bir haftadır söylenenlerin aksine emekli zammı konuşulmadı. Kaynaklara göre toplantıda çeşitli kanun değişiklikleri, tasarruf tedbirleri, kurumların diğer idari işleri gibi genel ülke yönetimine yönelik konuları ele alındı ve “emekli zirvesi” olarak tanıtılan toplantı devletin çeşitli kademelerinde düzenlenen onlarca benzer toplantıdan biriydi. Aynı kaynaklara göre emekli maaşlarıyla ilgili çalışma ve görüş alışverişine dayalı toplantılar tamamlanmış, karar aşamasına gelinmişti.

Ankara’da AK Parti’ye yakın kaynaklarla yapılan telefon trafiği sonucunda zirvenin hafta başında yani pazartesi günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye bürokratları ve AK Parti yöneticilerinin katılımıyla yapıldığı ortaya çıktı. Zirvede 10 bin TL emekli maaşı alanlar için 2000-2,500 TL arasında iyileştirme yapılmasını öngören bir çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması kararlaştırıldı. Yani basında özellikle son günlerdeki beklentinin aksine çalışma çoktan tamamlanmış ve “Atı alan Üsküdar’ı geçmişti.”

En düşük emekli aylığı 12 bin liraya yükseltilebilirEn düşük emekli aylığı 12 bin liraya yükseltilebilir

Sadece 10 bin TL maaş alan 4 milyon emekliye sıfır zam göründüSadece 10 bin TL maaş alan 4 milyon emekliye sıfır zam göründü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.