Erdoğan İstanbul mitinginden memnun olmadı: 1,5 milyona alıştık…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Büyük İstanbul Mitingi’nde konuştu. Kalabalıktan memnun olmayan Erdoğan “1,5 milyona alıştık. Bugün 650 bin kişi var” dedi. Metro polemiğinde de el artıran Erdoğan “Mevcut metroların tamamı bize ait” diye konuştu.

Siyaset 24 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

31 Mart yerel seçimleri için son viraja girildi. Sandıkların kurulmasına yedi gün kala AK Parti ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’ni İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptı. Mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti otobüsleri ve toplu taşıma araçlarıyla miting alanına gelenlerin sayısının 650 bin olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde olduğu söylenen para sayma görüntülerini hatırlatarak “Bu şehir 30 yıl geriye gitti. Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden gelip bir yerlere gidiyor. Kimse bu görüntülerin makul, mantıklı izahını yapamadı” dedi.

İstanbul’un 1994 öncesine döndüğünü söyleyen Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert sözlerle yüklendi:

“Utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize ait. Zamanının yarısı kayakta, tatilde, yarısı genel başkanını devirmek için geçiyor. Kalan zamanda İstanbul’a bir şey kalmıyor. Ekrem bey yarı zamanlı mesai yaptı. Bu kardeşinizi İstanbul’a başkan yaptığınızda İstanbul’un hali çöp çamur çukurdur. CHP işte bu. Ekrem denen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti, yine çöp çukur çamur. İsraftan bahsediyor, israf sende. Akıllı belediyecilik diyor, nerede akıllı belediyecilik. Akılsız belediyecilik bu. Kendini İstanbul’un sahibi zanneden, insanını anlamamış olanlarla bir yere varılmaz. Biz 30 yıldır bu şehrin emrindeyiz. Yarım asrı bulan siyasi hayatımız ile bu şehri düşünmediğimiz tek bir günümüz yoktur.”

 

AK Parti adayı Murat Kurum ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki metro polemiğine geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmuştu. AK Partililer mevcut yönetimin sekiz km metro yaptığını iddia ediyor. Ekrem İmamoğlu ise 65 km’den fazla metroyu tamamlayıp hizmete açtıklarını söylüyor.

Bugünkü konuşmasında polemiği sürdüren Erdoğan “Ulaşımıyla, suyuyla, Haliç’iyle, konutuyla İstanbul’u yeni bir lige çıkardık. Utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize ait. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız da eser ve hizmet siyasetini sürdürdü” dedi.

Tartışmalı şekilde istifa eden Topbaş’ı andı

Erdoğan sözlerinin devamında üç dönem İBB Başkanlığı yaptıktan sonra 2017 yılında istifa eden Kadir Topbaş’ı da andı. “Arkadaşlarımın tamamını şükranla anıyor, Kadir Topbaş abimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Topbaş’ın istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 Mayıs ayında yaptığı “Teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım” açıklamasından birkaç ay sonra gelmişti. Topbaş 13 Şubat 2021 günü 76 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Kalabalıktan memnun olmadı

Rakip partilerin genel başkanlarının evlerinde oturduğunu söyleyen Erdoğan “Şu an diğer genel başkanlar evlerinde ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim. Çalışacağız, koşacağız. İstanbul olunca konu bu yatırım listesi o kadar uzun ki tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez” dedi.

Erdoğan devamında alandaki kalabalıktan şikayet etti “Ama durmuyoruz” dedi:

“Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi. Ama durmuyoruz.”

İstanbul mitingi izlenimi: AK Partililerin Yeniden Refah korkusuİstanbul mitingi izlenimi: AK Partililerin Yeniden Refah korkusu

Kurum: İstanbul’a gerçek belediyecilik geri dönecek

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un gündeminde de CHP’deki para sayma görüntüleri vardı. Kurum “İstanbul’un kaynaklarını yetim hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Bunu da yüzleri kızarmadan savundular” dedi.

İstanbul’un mevcut İBB yönetimi tarafından ihmal edildiğini söyleyen Kurum “Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. İstanbul son beş yılda liyakatsizliğin kurbanı oldu. İstanbul hiç olmadığı kadar ihmal edildi. Güzel İstanbulumuza 21. yüzyıla yakışmayan görüntüleri yaşattılar. Biz onların savurduğu parayı İstanbul için harcayacağız. 31 Mart akşamı İstanbulluların hem başkanı hem kardeşi hem de evladı olacağım. İstanbul bizim sevdamız. İstanbul’da barış içerisinde yaşayacağız. Birbirimizin yaşam tarzına her zamankinden daha fazla saygı göstereceğiz. Buradan İstanbulumuzun güzel insanlarına sesleniyorum; gelin gerçek belediyecilikten yana olun. İstanbul’a gerçek belediyecilik geri dönecek” diye konuştu.

İstanbul için “Bize liderimizi, cumhurbaşkanımızı, Erdoğan’ı armağan eden şehirdir” diyen Kurum vaatlerini yineledi.

Erdoğan’dan İmamoğlu’nun ‘kazanıyoruz’ sözlerine yanıt: Sosyal medya ne derse desin son sözü sandık söylerErdoğan’dan İmamoğlu’nun ‘kazanıyoruz’ sözlerine yanıt: Sosyal medya ne derse desin son sözü sandık söyler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.