Emlak Konut’tan yabancılara rekor hisse satışı

Yabancının Borsa İstanbul’a ilgisi sürüyor. Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO’da paylarının yüzde 4,92’sini blok satış yönetimi ile kurumsal yabancıya sattı. Şirket, bu yöntemle kasasına 1 milyar 402 milyon TL karşılığı döviz koydu.

Ekonomi 23 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Emlak Konut GYO, geri aldığı payların yüzde 4,92’sini blok satış yönetimi ile kurumsal yabancıya sattı.

Seçim sonrası yabancıların Borsa İstanbul’a ilgisi arttı. Bu ilgi Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye de yansıdı. Yabancı yatırımcı oranın yüzde 30’un üzerinde olduğu şirkete, yabancı kurumsal şirketlerden yeni bir talep geldi. Gelen taleple birlikte Emlak Konut GYO, geri aldığı payların yüzde 4,92’sini blok satış yönetimi ile kurumsal yabancıya sattı. Bu satış, şirket açısından halka arzdan sonra yapılan en büyük kurumsal yabancı yatırımcıya satış işlemi olarak ifade ediliyor. Şirket, bu satışla 1 milyar 402 milyon TL karşılığı döviz girdisi sağladı.

Ziraat Bankası, Demirören’in Kemer Country arsasını Emlak Konut’a mı sattı?Ziraat Bankası, Demirören’in Kemer Country arsasını Emlak Konut’a mı sattı?

Avrupa ve Amerika’dan ilgi var

Özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinden şirkete talep geldiği belirtiliyor. Satışla ilgili açıklama yapan kurum, gayrimenkul sektöründe yaptığı nitelikli projelerle ve yeniliklerle yön veren Emlak Konut’un, başarılarına bir yenisini daha eklediğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Geri aldığı payların yüzde 4,92’sini blok satış yönetimi ile kurumsal yabancı yatırımcı bir şirkete satma konusunda anlaşma yapan Emlak Konut, ülkemize bu işlemle 1 milyar 402 milyon TL karşılığı döviz girdisi sağladı.”

Gelir, şirketin yeni yatırım bütçesinde kullanılacak

Yabancı kurumsal bir yatırımcının doğrudan talebine istinaden hisselerinin yüzde 4,92’sini blok satış olarak satma konusunda anlaştığını duyuran Emlak Konut, elde edilen gelirin Emlak Konut GYO’nun yatırım bütçesinde kullanılmasının beklendiği kaydedildi. Satış işleminin, mutat kapanış işlemleri ve resmî onaylara bağlı olarak, 21 Eylül 2023 tarihinde borsa dışı bir işlemle sonuçlanması bekleniyor. 70 yıla aşkın bir süredir hizmet veren Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut, konsolide 56 milyar 218 milyon TL bilanço aktif büyüklüğe karşılık 82 milyar TL net aktif değeri ile Türkiye’de konut sektörüne yön vermeye devam ediyor.

Çin'den borç krizindeki emlak devine can simidiÇin’den borç krizindeki emlak devine can simidi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.