Enflasyon için kötü haber: İstanbul’da perakende fiyatlar şubatta uçtu

İstanbul'da perakende fiyatlar şubatta bir önceki aya göre yüzde 4,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 76,58 arttı. Böylece pazartesi günü TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamının yüksek çıkacağı beklentisi arttı.

Ekonomi 1 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ocak ayında maaş artışlarıyla birlikte iğneden ipliğe gelen zamların etkisi şubat ayında da sürmüş görünüyor.

Pazartesi günü açıklanacak enflasyon rakamları için öncü gösterge niteliğinde olan İstanbul enflasyonundan kötü haber geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul’da perakende fiyatlar şubatta hız kazanarak aylık yüzde 4,07, yıllık yüzde 76,58 arttı. Toptan eşya fiyatları ise şubatta aylık yüzde 4,64, yıllık yüzde 65,06 oranında arttı. Ocak ayında perakende fiyatlardaki yıllık artış yüzde 76,17, toptan eşyada ise yüzde 61,48 olmuştu. Böylece pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı enflasyon rakamlarının yüksek çıkacağı beklentisi arttı.

En yüksek artış kültür-eğitim-eğlence grubunda

Şubatta perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 6,73, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 5,58, gıda harcamalarında yüzde 4,98, konut harcamalarında yüzde 4,65, ev eşyası harcamalarında yüzde 2,54 ve diğer harcamalar grubunda yüzde 0,14 artış, giyim harcamaları grubunda yüzde -1,51 ve ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde -0,23 azalış izlendi.

Prof. Dr. Hakan Kara: Enflasyonda yüzde 36 hedefi çok iddialı, ikna olmadıkProf. Dr. Hakan Kara: Enflasyonda yüzde 36 hedefi çok iddialı, ikna olmadık

2023'te hissedilen enflasyon 'resmi'sini ikiye katladı2023’te hissedilen enflasyon ‘resmi’sini ikiye katladı

İğneden ipliğe zam gelince İTO'nun enflasyonu da yeni yıla hızlı girdiİğneden ipliğe zam gelince İTO’nun enflasyonu da yeni yıla hızlı girdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.