Erdoğan: Yeni ekonomi ekibine güvenimiz tam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi yönetimini emanet ettiğimiz arkadaşlarımıza gereken desteği hep verdik, veriyoruz. Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır" dedi.

Ekonomi 5 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi yönetiminde bulunan Şimşek ve Erkan’a destek mesajı verdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi yönetiminde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’a destek mesajı verdi. Erdoğan, “Ekonomi yönetimini emanet ettiğimiz arkadaşlarımıza gereken desteği hep verdik, veriyoruz. Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır” diye konuştu. Asgari ücret artışı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk” dedi.

Mehmet Şimşek: Erdoğan bana güveniyorMehmet Şimşek: Erdoğan bana güveniyor

‘Yeni ücretle çalışanlar enflasyona ezdirilmedi’

Asgari ücretle de ilgili konuşan Erdoğan konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Türkiye kaliteli büyüme hedefine emin adımlarla ilerliyor. TİSK’in asgari ücret müzakerelerinde de son derece yapıcı tavır sergiledi. Görüşmeler çalışanlarımızın ve işverenlerimizin ihtiyaçları çerçevesinde rasyonel olarak yürütüldü. Yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk. İşverenin yükünü hafifletmek, işçinin gelirini artırmak amacıyla asgari ücretten gelir ve damga vergilerini kaldırmıştık. Sigorta prim desteğini 700 liraya çıkararak biz de elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik”

Erdoğan, Şimşek'i teyit etti: Enflasyon hazirana kadar yüksek kalacakErdoğan, Şimşek’i teyit etti: Enflasyon hazirana kadar yüksek kalacak

‘Küresel riskleri yönetecek kapasitede’

Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden 85 milyonun tamamı istifade edeceğini de söyleyen Erdoğan, “Türkiye’nin küresel riskleri başarıyla yönetecek kapasiteye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim ilk ve öncelikli kriterimiz Türkiye’ye ve mensubu olduğundan iftihar ettiğimiz aziz milletimize hizmettir. Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi için taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır” diye konuştu.

‘Sermaye düşmanlığı yapmadık’

Bu ülkeden kazandığını kendisiyle birlikte bu ülkenin refahı için sarf eden yatırımcıya destek olmanın asli görevleri olduğunu söyleyen Erdoğan, “21 yılı geride bırakan iktidarlarımızın hiçbir döneminde sermaye ayrımcılığı, sermaye düşmanlığı yapmadık. Bugün bile acı ve utançla hatırlanan 28 Şubat’taki sermayeyi renklere bölen anlayış başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine zarar verecek hiçbir yaklaşımı kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan: Şimşek'e karışmıyorum, o kendisi karar veriyorErdoğan: Şimşek’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.