Erdoğan noktayı koydu: Asgari ücrete yılda tek zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete tek zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan BAE ziyareti dönüşü "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" dedi.

Ekonomi 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Asgari ücrete yüzde 35 oranında zam yapılacağı ve böylece 15 bin 393 liraya yükseleceği yorumları son günlerde revaçta.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili ilk toplantı tarihi belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısını 11 Aralık’ta yapacağını duyurdu. Asgari ücrete tek zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken yanıt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı’na asgari ücrete yüzde 35 oranında zam yapılacağı ve böylece 15 bin 393 liraya yükseleceğine ilişkin yapılan yorumlarla Bakan Işıkhan’ın tek zam açıklaması soruldu. Erdoğan şu yanıtı verdi:

Asgari ücrette ilk toplantı 11 Aralık’ta: Masada iki konu varAsgari ücrette ilk toplantı 11 Aralık’ta: Masada iki konu var

‘Enflasyon sorununu tarihe karıştıracağız’

“Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız.”

Kesin bilgi: Asgari ücrete 2024'te tek zamKesin bilgi: Asgari ücrete 2024’te tek zam

DİSK açıkladı: Asgari ücret yılda 4 kez güncellenmeliDİSK açıkladı: Asgari ücret yılda 4 kez güncellenmeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.