Eski doğalgaz sayacını yenilemeyene ceza geliyor

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 arasında yapılmış olan doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar değiştirilmesi gerekiyor. Sayacını yenilemeyene ise ceza 10 bin TL ceza uygulanacak.

Ekonomi 24 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
2025 yılı sonuna kadar bu sayaçlar sökülerek yerine geçerli muayenesi olan bir sayaç takılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülüp yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasını kararlaştırdı. Kanunda damga süresi geçmiş ölçü aleti kullananlara 10 bin liraya kadar idari para cezası uygulanması öngörülüyor.

Doğalgaza kasımda zam yokDoğalgaza kasımda zam yok

Ekonomi gazetesinden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 arasında piyasaya arz edilen veya son muayenesi bu tarihler arasında yapılmış olan gaz sayaçları, kullanıcılar tarafından 2024 Şubat ayı sonuna kadar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne iletilecek.
Ardından 2025 yılı sonuna kadar bu sayaçlar sökülerek yerine geçerli muayenesi olan bir sayaç takılacak. Bunun yapılmaması halinde, sayaç kullanıcısı hakkında damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu uyarınca idari işlem uygulanacak.

10 bin liraya kadar idari para cezası

Kanunda, damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanımına yönelik 10 bin liraya kadar idari para cezası uygulanması öngörülüyor.
Yönetmelikler, 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek.

Sanayi ve KOBİ’lere gece yarısı kötü haber: Doğalgaza yüzde 20 zam, elektriğin de eli kulağında…Sanayi ve KOBİ’lere gece yarısı kötü haber: Doğalgaza yüzde 20 zam, elektriğin de eli kulağında…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.