Çok sayıda ilin emniyet müdürü değişti: Aralarında Ankara da var

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alındı. Yılmaz'ın yerine Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç getirildi.

Gündem 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre Emniyet birimlerinde yeni atamalar gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı. Yılmaz Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandı. Konya İl Emniyet Müdürü görevinden alınan Engin Dinç ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

İstihbarat Daire Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu’nun yeni görevi ise Bursa İl Emniyet Müdürlüğü. Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit de Balıkesir İl Emniyet Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanı Mahmut Çorumlu’nun da görevi değişti. Çorumlu , Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne alındı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından kulislerde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olan bazı isimlerin görevden alınacağı konuşuluyordu. T24 yazarı Tolga Şardan da Haziran ayında Servet Yılmaz, Resul Holoğlu ve Sabit Akın Zaimoğlu’nun görevden alınacaklarını yazmıştı.

Öte yandan Holoğlu’nun adını geçen yıl kamuoyu Sezgin Baran Korkmaz haberleriyle duymuştu. CHP’nin SaBıKa Holding isimli broşüründe Korkmaz ile bağlantılı kişiler arasında Holoğlu’nun da adı geçiyordu.

Tekel vahşeti bir tesadüf mü... Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?Tekel vahşeti bir tesadüf mü… Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.