Erdoğan, 8 Mart programında: Kadınlar seçimde korku siyasetini ellerinin tersiyle itecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda konuştu. Konuşmasında yerel seçimlere değinen Erdoğan, muhalefeti korku siyaseti yapmakla eleştirdi.

Siyaset 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla düzenlediği ‘Türkiye ile güçlenen Türkiye’ye güç veren kadınlar’ programına katıldı. Programa, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Erdoğan, yerel seçimlere kadın aday ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, “Belediye başkanlığından meclis üyeliklerine ve muhtarlıklara kadar her kademede kadın adayların seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Siyasete kadın elinin değmesini daima desteklemiş, siyasi hayatı boyunca kadınlarla beraber yol yürümüş bir kardeşiniz olarak 31 Mart mahalli idareler seçimlerine hazırlanan tüm kadın belediye başkan adaylarının, meclis üyesi adaylarını, muhtar adaylarını selamlıyor, kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Tabii burada bir hususu vurgulamayı özellikle görev addediyorum. Sadece 8 Mart değil yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür” dedi.

Erdoğan, aile kavramının öneminden söz ederek, “Biliyorsunuz, bizim inancımızda ve kültürümüzde, aile, toplumun temel direğidir. Güçlü ailenin ilk ve en temel şartı ise hiç şüphesiz güçlü kadındır. Bak böyleyken aile ile kadını ayıran, kadını ailenin karşısına yerleştiren kadın ve aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz” şeklinde konuştu.

Özel, CHP’nin kadın aday performansını ikiye katladığını söyledi: Hedef eşit temsilÖzel, CHP’nin kadın aday performansını ikiye katladığını söyledi: Hedef eşit temsil

‘Türkiye’yi en özgürlükçü günlerine kavuşturduk’

Türkiye’yi, tarihin en aydınlık, en özgürlükçü, en güçlü günlerine kavuşturduklarını söyleyen Erdoğan, “Her kim kadın hakları konusunda eski Türkiye’den övgüyle bahsediyorsa sizlerin mücadelesine kara çalıyor demektir. Çünkü hiçbir şey kolay olmadı. Kolay elde edilmedi. 28 Şubat’ın karanlığından çıkmak öyle zahmetsiz, çilesiz olmadı. Sizler bugünkü haklarınızı, üniversite kapılarında gözyaşı dökerek sırf kıyafetinizden dolayı işinizden ayrılmak zorunda kalarak baskıya uğrasanız bile hukuk ve demokrasi içinde hareket ederek gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi darbecilere cesaretle meydan okuyarak yani hep mücadeleyle elde ettiniz. Ne olursa olsun yılmadınız. Geri adım atmadınız. Böylece siyasetten akademiye, bürokrasiden iş dünyasına, spordan sanata farklı alanlarda özgürce var olduğunuz başarıdan başarıya kavuştunuz. Biz de sizlerin bu asil ve zorlu mücadelenize sahip çıktık. Başörtüsüne özgürlük başta olmak üzere kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa kuralı haline getirdik. ŞÖNEM Kadın Konukevi KADES, elektronik kelepçe gibi uygulamaları hayata geçirdik. Aile içi şiddeti, şikayete tabi olmaktan çıkardık. Daha pek çok alanda tarihi nitelikli adımlar attık” dedi.

Kadınlara 31 Mart mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda muhalefete yüklenerek “Bugün de aynı çevrelerin raf ömrü dolmuş söylemlerle kadınların tekrar korkutmaya çalıştığını üzülerek müşahede ediyoruz. Nefes alamayacaksınız. Şu gelecek bu olacak diyerek tamamı yalan, tamamı hezeyan ürünü ifadelerle güya kadınları kendilerine oy vermeye, ikna edebileceklerini sanıyor. Aynı korku siyasetine,14-28 Mayıs seçimleri öncesinde de başvurmuşlar ama milletin ve kadınların feraseti karşısında hezimete uğramışlardır. Biz kadınların haklarını kısıtlayıcı hiçbir adım atmadık ama bizi itham edenlerin ellerine güç geçtiğinde kadınlara nasıl hakaret ettiklerini, fiziki saldırıda bulunduklarını hep birlikte gördük görüyoruz. Kadınların 31 Mart’ta bir kez daha korku siyasetini, ellerinin tersiyle iteceklerine yürekten inanıyorum. 31 Mart’ta İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerimizde kadınlardan yine güçlü destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun: 8 Mart’ı öykülerle karşılıyoruz, umut da var karanlık daDünya Kadınlar Günü kutlu olsun: 8 Mart’ı öykülerle karşılıyoruz, umut da var karanlık da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.