Esnaf Kurban Bayramı alışverişinden 150-200 milyar lira ciro bekliyor

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte bayram alışverişleri ve bilet satışlarında piyasada hareketliliğin başladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bu bayram piyasaya 150-200 milyar lira para girmesi bekleniyor' dedi.

Ekonomi 8 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
9 günlük bayram tatili okulların tatil olmasıyla birleşince esnafın yüzü güldü.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın Kurban Bayramı alışverişlerinden 150-200 milyar liralık ciro beklediğini söyledi. Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte bayram alışverişleri ve seyahatlere yönelik bilet satışlarıyla piyasada hareketliliğin başladığını belirten Palandöken, “Bayramın, karne tatiline ve yaz sezonuna denk gelmesiyle berberden kuaföre, konfeksiyoncudan ayakkabıcıya, pastacıdan taksiciye kadar 415 meslek dalında hizmet veren tüm esnafımızın işlerinde yoğunluk var” dedi.

Bu yıl sadece kesilecek kurbanlıklar için 110 milyar liralık gelir tahmin edildiğini söyleyen Palandöken, “Çocukların karne hediyeleri, bayram ziyaretleri için yapılan alışverişler hem de tatil ve memlekete gitme planları kuranların eksiklerini gidererek esnafımızdan yaptıkları alışverişlerle bu bayram piyasaya 150-200 milyar lira para girmesi bekleniyor” diye konuştu.

Sahte para uyarısı

Kurban pazarlarında ve çarşı alışverişlerinde sahte paraya karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Palandöken, paraların ayrıntılarının iyi bilinmesi gerektiğini anlattı. Palandöken, bu süreçte kolluk kuvvetlerinin sayısının artırılması, kurban pazarlarında para sayma ve para kontrol makinesi bulundurulması önerisinde bulundu.

Bayram tatili milyonları harekete geçirdiBayram tatili milyonları harekete geçirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.