Bu kez kasaplar fiyat denetiminden nasibini alacak

Ticaret Bakanlığı, karkas et fiyatlarındaki düşüşü tüketiciye yansıtmayan kasaplara işlem başlattı. Haksız fiyat uygulaması yapan işletmelere 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar cezai işlem uygulanacak.

Ekonomi 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ticaret Bakanlığı karkas et fiyatı düştüğü halde bunu fiyatlarına yansıtmayan kasaplara ceza yağdıracak.

İthalata rağmen et fiyatlarının bir türlü düşmemesinin faturası bu sefer de kasaplara kesilecek gibi görünüyor. Ticaret Bakanlığı başta İstanbul olmak üzere fiyatları düşürmeyen kasapları incelemeye aldı. Açıklamaya göre, geçtiğimiz aylarda artan karkas et fiyatları nedeniyle zam yapan kasapların karkas et fiyatı düşmesine rağmen fiyatları güncellemediği tespit edildi. İncelemelerde haksız fiyat uygulaması yapan işletmelere 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Karkas et fiyatı ağustos başında düştü ancak yeniden yükseldi

Türkiye’de satılan karkas et fiyatlarını haftalık olarak yayınlayan Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin verileri, kırmızı et fiyatlarının 1 Ağustos’ta düştüğünü ancak 22 Ağustos’ta yeniden yükseldiğini gösteriyor. Buna göre 1 Ağustos’ta karkas dana etinin kilosu temmuz ayına göre yüzde 10 düşüşle 295 liraya, kuzu etinin kilosu ise yüzde 4,7 düşüşle 333,97 TL’ye indi.

Ancak 22 Ağustos verilerine göre, 330,35 TL’den satılan karkas dana etinin kilosu geçen aya göre yüzde 11,50, kilosu 355 liradan satılan kuzu eti ise yüzde 7,10 arttı.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.