Fiba Perakende ve İş Girişim Sermayesi Sportive ortaklığı ile güçlerini birleştirdi

Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Perakende İş Bankası Grubu’nun girişim sermayesi yatırımları kolu İş Girişim Sermayesi’nin online satış ve mağazalarıyla spor ürünü perakendeciliği yapan iştiraklerinden Sportive’e yüzde 50 ortak oldu.

Ekonomi 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran (sağda) ve Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin (solda) Sportive’in yeni yol haritasını açıkladılar.

İş Girişim Sermayesi iştiraklerinden online satış  ve mağazalarıyla spor ürünü perakendeciliği yapan  Sportive’in yüzde 50’sinin Fiba Perakende’ye devir süreci tamamlandı.Ortaklıkla birlikte 31 olan mağaza sayısının iki katına çıkarılması ve faaliyet gösterilen illerin sayısının artırılması, portföye dahil edilecek yeni markalar ve genişletilen Sportive markalı ürün yelpazesi aracılığıyla büyümenin sürdürülmesi hedefleniyor. Yeni mağaza açılışları ve mevcut mağazaların büyütülmesiyle de satış, pazarlama ve operasyonel alanlarda özellikle gençler için yeni istihdam yaratılması planlanıyor.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ilk kuruluş yıllarından itibaren  cam endüstrisinden sigortaya, tekstilden liman işletmeciliğine farklı sektörlerde faaliyet gösteren 300’ü aşkın şirkete iştirak ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“İştiraklerimizden İş Girişim Sermayesi de ‘akıllı sermaye’ yaklaşımıyla özellikle yüksek büyüme potansiyeli olan sektörlerde, orta büyüklükteki şirketlere ortak olarak finansman ve katma değer sağlamayı hedefliyor. Sunulan büyüme finansmanı ile kurumsallık, strateji belirleme, iyi yönetim, etkinlik, verimlilik gibi ana eksenlerde iyileştirme hedefleniyor. Bu şekilde hem ortak olunan şirketlerin rekabet gücünü artırmaya hem de piyasa değerlerini yükseltmeye katkı sağlanıyor. Türkiye’nin ilk girişim sermayesi şirketlerinden biri olan ve bugüne kadar 17 şirkete yaklaşık 160 milyon ABD Doları seviyesinde yatırım yapan İş Girişim Sermayesi’nin halihazırda Sportive’in yanı sıra bilişim, turizm, sağlık gibi alanlarda yüksek potansiyele sahip şirketlerde yatırımları bulunuyordiye konuştu.

‘Sportive’in büyüme yolculuğu hızlanarak sürecek’

2012 yılında yatırım yapılan Sportive’in aradan geçen 12 yılda ciddi bir büyüme ivmesi yakaladığını belirten Aran “Aktif spor alanında çok önemli bir yer edinen Sportive’in de Fiba Perakende’nin bu alandaki tecrübe ve altyapısından yararlanarak büyüme yolculuğunu çok daha hızlanarak sürdüreceğini temenni ediyorum” dedi.

Sportive’e ortak olan Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin perakende sektöründe bünyelerindeki markalarla yaklaşık 150 milyon dolar olan  iş hacimlerini yedi yıllık süreçte yeni yatırımlar ve markalar ile 500 milyon dolara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Son dört yılda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de üst üste çift haneli büyüme rakamları yakalayan spor perakendesinin fırsatları değerlendirdikleri bir alan olduğunu ifade eden Özyeğin şöyle konuştu:

“2023 yılında toplam tekstil pazar hacmi neredeyse 412 milyar TL’ye ulaşmışken spor giyim sektörü 70,6 milyar TL ile pazarın yüzde 17’sine ulaştı. Bu alana yatırımımızı İş Bankası Grubu ile güçlü bir ortaklık yaparak gerçekleştirme hedefiyle online satış kanalları ve 31 mağazasıyla aktif sporun lider markalarından Sportive’i ülkemizin iki güçlü grubunun deneyimiyle yönetecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Marks & Spencer ve GAP’in yanı sıra portföyüne yakın zamanda Forever 21’ı da ekleyen Fiba Perakende’nin moda perakendesindeki deneyimi ve müşteri odaklı yaklaşımı, İş Girişim Sermayesi’nin yatırım vizyonu ile birleşince Sportive’in Türkiye’de aktif spor perakendesi alanında lider konuma geleceğine gönülden inanıyoruz. Bu ortaklık sadece Fiba Perakende ve İş Girişim Sermayesi için değil, Türkiye spor perakendesi için de önemli bir adım olacaktır.”

İş Bankası Genel Müdürü Aran: En zor zamanları geride bıraktıkİş Bankası Genel Müdürü Aran: En zor zamanları geride bıraktık

Ünlü spor giyim markası Patagonia’nın sahibi, 3 milyar dolarlık şirketini çevreci vakfa bağışladıÜnlü spor giyim markası Patagonia’nın sahibi, 3 milyar dolarlık şirketini çevreci vakfa bağışladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.