Financial Times: Erdoğan yatırım çekmek için 100 ABD şirketinin yöneticisiyle görüşecek

Financial Times gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York 'ta 23 Eylül'de 20 Fortune 100 ABD şirketi yöneticisiyle bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Toplantıya Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan da katılacak.

Ekonomi 13 Eylül 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan'la birlikte ABD'li şirketleri Türkiye'ye yatırıma davet edecek.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yatırımcıları çekmek için bu ay New York’ta ABD’nin önde gelen iş dünyası liderleriyle bir araya gelmeye hazırlandığını yazdı.

Toplantıların ana organizatörü Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve planlar hakkında bilgi sahibi olan diğer bazı kişilere göre, Erdoğan ve beraberindeki heyet, eylül ayının son haftasında BM Genel Kurulu ile aynı zamana denk gelen en az dört etkinlikte yatırımcıları ve şirket yöneticilerini etkilemeye çalışacak. TAİK’in Financial Times’a verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Eylül’de 20 Fortune 100 ABD şirketi yöneticisiyle bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacak.

JPMorgan ve Goldman Sachs da katılacak

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre, katılımcı listesinde Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs’tan üst düzey yöneticiler de yer alıyor. Goldman Sachs Manhattan’daki merkezinde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın konuşmalarının yer aldığı bir Türk yatırım konferansına da ev sahipliği yapacak. İstanbul’da listelenen şirketlerin de etkinliğin yan etkinliklerinde yatırımcı toplantıları düzenlemesi bekleniyor.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır da TAİK ve Citigroup tarafından düzenlenen görüşmelere ev sahipliği yapacak.

Çin kendi şirketlerini uyardı: Türkiye'ye yatırım yapmayınÇin kendi şirketlerini uyardı: Türkiye’ye yatırım yapmayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.