Getir ekibi küçültüyor, 2,500 çalışanı işten çıkartıyor

Pandemi sürecinde yıldızı parlayan Getir, faaliyet gösterdiği birçok ülkede işlerin sıkıntıya girmesi nedeniyle küresel iş gücünün yüzde 10’dan fazlasını azaltacak. Hedef operasyonel verimliliği artırmak.

Ekonomi 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
2015 yılında İstanbul merkezli kurulan Getir, 2021 yılında ilk kez İngiltere ile yurt dışı macerasına başlamıştı.

Tüketicilerin telefonla tüm ihtiyaçlarını sipariş verebildiği Getir,  yaptığı açıklamada toplamda yaklaşık 2 bin 500 çalışanın işten çıkarılacağını ve şirketin Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu. Geçen yıl mart ayında 11,8 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olan Getir’deki tenkisat kararı, şirketin bu yılın başlarında Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya dükkanlarını kapatmasından sonra geldi. Getir gibi birçok ihtiyacın hızlı teslimatını yapan şirketler maliyetleri düşürmeye ve konsolide olmaya başladı. Bunda Kovid-19 salgını sırasında sektöre para akıtan yatırımcıların kârlılığa giden yol konusunda net bir patika talep etmeleri ve yapay zeka gibi yeni alanlara kaynak aktarmaya başlamaları da etkili oluyor.

Getir atakta: Şok Marketlere ortak oluyor, ABD’de operasyona başladıGetir atakta: Şok Marketlere ortak oluyor, ABD’de operasyona başladı

Yurt dışı operasyonlar yeniden yapılanıyor

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Getir’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Nazım Salur, Temmuz ayında tüm çalışanların katıldığı bir toplantıda, tek kârlı birimlerinin Türkiye olduğunu söyledi. Getir’den yapılan basın açıklamasında ise şirketin operasyonel verimliliğini artırmak adına global organizasyonunu yeniden yapılandırma kararı aldığı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

“Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışan bulunuyor. Ancak, üzülerek aldığımız kararla, ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz. Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için, Getir’in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız. Özverili çalışmaları ve şirketimize yaptıkları önemli katkılar için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz”.

Getir’e nazar değdi, Fransa'dan çekiliyor, İspanya'da küçülüyorGetir’e nazar değdi, Fransa’dan çekiliyor, İspanya’da küçülüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.