Goldman Sachs Merkez’den bu yıl 500 puanlık faiz artışı bekliyor

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin tahminlerini paylaştı. Banka, TCMB'nin bu yıl faiz artırımlarına devam edeceğini ve politika faizini yüzde 40'a kadar yükselteceğini öngördü. Bu da 500 baz puanlık artış anlamına geliyor.

Ekonomi 14 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Son düşüşte Merkez Bankası’nın 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü kur korumalı mevduat açılmayacağına ilişkin kararı etkili oldu.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, 2024 görünüm raporunda Merkez Bankası’nın (TCMB) ilişkin tahminlerini paylaştı. Raporda, TCMB’nin bu yıl faiz artırımlarına devam edeceği ve politika faizinin yüzde 40’a kadar yükseleceği tahminine yer verildi. Bu da TCMB’nin faizi 500 puan daha artıracağı anlamına geliyor. Banka 2024’ün 3. çeyreğinde faiz indirimlerinin başlayacağı, yılsonunda faizin yüzde 40’tan yüzde 25’e gerileyeceği öngörüsünde bulundu. Yılsonunda enflasyonun da yüzde 35’e gerileyeceği tahmin edildi.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), en son 26 Ekim’de yaptığı toplantıda mevcut eğilimini sürdürerek politika faizini yüzde 35’e yükseltmişti.

Goldman Sachs'tan TL tavsiyesi: Türkiye oyuna geri döndü, carry trade yapılabilirGoldman Sachs’tan TL tavsiyesi: Türkiye oyuna geri döndü, carry trade yapılabilir

Goldman Sachs’a göre dolar bir yıl sonra 28 TLGoldman Sachs’a göre dolar bir yıl sonra 28 TL

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.