Goodyear İzmit’teki fabrikasında üretimi bir ay durdurdu

Lastik üreticisi Goodyear'ın İzmit'teki fabrikası stok fazlası nedeniyle üretimi durdurdu. KAP'a yapılan açıklamada faaliyetlerin 3 Temmuz'a kadar bir ay askıya alındığı belirtilerek, fabrikayı kapatma gerekçesi 'stok ayarlaması' olarak bildirildi.

Ekonomi 15 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
ABD markası Goodyear, 1963 yılından bu yana İzmit'teki üretim yapıyor.

Dünyanın önde gelen lastik üreticisi Goodyear, stok fazlası nedeniyle İzmit fabrikasındaki faaliyetlerini 3 Haziran 2024-3 Temmuz 2024 tarihleri arasında geçici olarak askıya aldı. 17 Nisan 2024’te Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada “Şirketimiz yönetim Kurulu’nun 17 Nisan 2024 tarihli kararı uyarınca, İzmit fabrikamızda stok ayarlaması amacıyla 3 Haziran 2024 ile 3 Temmuz 2024 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

430 işçi zorunlu izne ayrıldı

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada çalışan 430 işçinin, üretimin olmaması ve yıllık bakım gerekçesiyle izne çıkarıldığı ifade edildi. Fabrikada çalışan işçilerden yıllık izni 20 gün olanlar gelecek yıldan 6 gün izin kullandı. 20 günden fazla izni olanlar sadece bu yılın izinlerini kullanabildi.

Otomobil satışları 20 ay sonra frene bastıOtomobil satışları 20 ay sonra frene bastı

 

Yüksek mevduat faizi otomobil satışlarına fren yaptırdıYüksek mevduat faizi otomobil satışlarına fren yaptırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.