Hızlı balıkları fona toplayıp hisselerini yatırımcılara satıyorlar

Borsada işlem gören ve son 3 mali yılda en hızlı büyüyen 30 şirketin hissesinin yer aldığı Ak Portföy Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonu tek tuşla hızlı balıklara yatırım imkanı veriyor.

Ekonomi 14 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ak Portföy’ün, Türkiye’de yüksek büyüme hızına sahip 30 reel sektör şirketine yatırım fırsatı sunan Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonu  Borsa İstanbul’a adım attı. 300 milyar TL’ye varan varlık büyüklüğü ve yüzde 14 pazar payıyla “Türkiye’nin özel sektördeki en büyük portföy yönetim şirketi” olan Ak Portföy’ün yeni fonu hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören ve yüksek büyüme göstergelerine sahip şirketlere tek işlemle yatırım yapma fırsatı veriyor. Fonun temel stratejisi enerjiden teknolojiye, tarımdan otomotive kadar Türkiye’nin başlıca sektörlerinde faaliyet gösteren, Borsa İstanbul’da işlem gören ve son 3 yıl içinde belirlenen büyüme kriterlerinde yüksek faaliyet performansı kaydeden şirketlere yatırım yapmak.

Ak Portföy Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonu’nun yatırım yaptığı şirketler, son 3 mali yıl için Kamuyu Aydınlatma Patformu’nda (KAP) yayınlanan 12 aylık mali tablo verilerine göre, hasılat, faaliyet ve vergi öncesi karlarını en çok büyüten şirketler arasından seçiliyor. Fon’daki şirketler sürekli gözden geçiriliyor ve gerektiğinde de değişiklikler yapılıyor. Ak Portföy Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonu’na Türkiye’deki tüm banka ve aracı kurumlardan kolayca, tek işlemle yatırım yapılabiliyor.

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı,  büyüyen şirketlere yatırımın, hisse senetleri varlık sınıfına yatırım yapma konusunda dünyada en yaygın yatırım stratejilerinin başında geldiğini belirterek, “Bugüne değin Türkiye’de doğrudan büyüyen şirketlere yatırım yapma odaklı bir fon bulunmuyordu. Ak Portföy Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonu, Türkiye’nin geleceğine yön veren, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren ve hızlı büyüme performansı sergileyen Türk şirketlerine yatırım yapıyor. Bu kapsamda Borsa İstanbul ile birlikte Türkiye’nin ilk büyüme odaklı hisse senedi endeksini de ‘Borsa İstanbul Ak Portföy Büyüyen Şirketler Endeksi’ adıyla ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

'Ortodoks politika geliyor' yatırımı: Yabancılar borsaya 1 milyar dolar koydu‘Ortodoks politika geliyor’ yatırımı: Yabancılar borsaya 1 milyar dolar koydu

Fonda hangi şirketler var?

Edinilen bilgiye göre Ak Portföy Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonu’nda şu şirketlerin hisseleri bulunuyor:

Özak GMYO, Logo Yazılım, Doğuş Otomotiv, Alfa Solar Enerji, Oyak Çimento Fabrikaları, Yataş, Girişim Elektrik Sanayi, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gıda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaş, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Şefler Gıda (BigChef), Aksa Enerji, Göknur Gıda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.