HSBC’ye 57,4 milyon sterlin rekor ceza

İngiltere Merkez Bankası (BoE) uzun yıllar boyunca mevduat sahibini koruma kurallarındaki gereklilikleri düzgün şekilde uygulamadığı gerekçesiyle HSBC'ye 57,4 milyon sterlin para cezası verdi.

Ekonomi 31 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Böylece, HSBC, mevduat koruma, tanımlama ve bildirimindeki başarısızlıkları nedeniyle 57,4 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

HSBC mevduat koruma, tanımlama ve bildirimindeki başarısızlıkları nedeniyle para cezasına çarptırıldı. İngiltere Merkez Bankası’ndan (BoE) yapılan açıklamaya göre HSBC Bank ve HSBC UK Bank’ın uzun yıllar boyunca mevduat sahibini koruma kurallarındaki gereklilikleri düzgün uygulamadığı tespit edildi. HSBC Bank’ın 2015-2022, HSBC UK Bank’ın ise 2018-2021 yıllarında bu gereklilikleri uygulamada başarısız olduğu belirlendi.

HSBC: Erken faiz indirimi kazanımları riske atabilirHSBC: Erken faiz indirimi kazanımları riske atabilir

En yüksek ikinci ceza

Böylece HSBC mevduat koruma, tanımlama ve bildirimindeki başarısızlıkları nedeniyle 57,4 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.
Bu BoE bünyesindeki İhtiyati Düzenleme Kurumunun (PRA) bugüne kadar verdiği en yüksek ikinci para cezası oldu. BoE açıklamasında HSBC’nin tespit edilen sorunlar hakkında yaklaşık 15 ay boyunca PRA’yı uyarmayarak usulüne uygun şekilde açık davranmadığı, işbirliği yapmadığı bildirildi. ​​​​​

HSBC, Türkiye'de 23 şubesini daha kapatıyorHSBC, Türkiye’de 23 şubesini daha kapatıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.