İktidarın içinden emekliye ek zam mesajı

Abdülkadir Selvi'nin "Emeklilerin gözü Erdoğan’da... Zam oranının artırılmasını istiyorlar" başlıklı köşe yazısında sinyalini verdiği emeklilere yüzde 25'in üzerinde zam için yeni bir umut doğdu. MHP lideri Bahçeli de emeklilere memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam verilmesini istedi.

Ekonomi 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İktidar kaynaklarından verdiği haberlerle bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin 10 Temmuz’daki “Emeklilerin gözü Erdoğan’da… Zam oranının artırılmasını istiyorlar” başlıklı köşe yazısında sinyalini verdiği emeklilere yüzde 25’in üzerinde zam için yeni bir umut doğdu. MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “Emeklilerimize yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur: Memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” dedi. Gündemi değerlendiren Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

-Devlet deprem bölgesinde seferber olmuştur. Bütün imkanlar devreye alınmıştır. Olağanüstü mücadele sürecinin desteklenmesi amacıyla 2023 yılı bütçesine ek yapılması söz konusudur.

-MHP kanun tekliflerini tereddütsüz destekleyeceğimizi, yapıcı irademizi göstereceğimizi açıklamak istiyorum.

-1 Temmuz’da tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55’lik zam ve seyyanen net 8077 liralık artış yapılacaktır.

-Gönül isterdi ki daha fazla olsun ancak bütçe imkanları bellidir. Emeklilerimizi yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır.

-MHP olarak teklifimiz şudur; 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.

Emeklilerin zam oranı belli oldu: Yüzde 25Emeklilerin zam oranı belli oldu: Yüzde 25

Selvi: Yüzde 25’lik zam emekliyi memnun etmedi

Abdülkadir Selvi de köşe yazısında, şu ifadelere yer vermişti: “En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarılarak yapılan yüzde 85 oranındaki artış ve asgari ücretin ikinci dönemde yüzde 34 oranında artırılması nedeniyle yüzde 25’lik zam emekliyi memnun etmedi. Emekli maaşı çalışana göre birkaç kademe geriledi. Emeklilerimiz zaten zor koşullarda yaşıyorlar. En büyük sıkıntıyı çeken kesim olmasına rağmen Erdoğan’a en büyük desteği de emeklilerimiz veriyor. Emeklilere zam oranı önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek kesinleşecek. Emeklilerin gözü Erdoğan’da. Umutları yine Erdoğan. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye zam oranının artırılması yönünde talimat verirse, Meclis’te bir önergeyle bu oran artırılır.”

Emeklilerden Erdoğan’a 'Maaşımıza daha çok zam yapın' mektubuEmeklilerden Erdoğan’a ‘Maaşımıza daha çok zam yapın’ mektubu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.