IMF’den ‘deli’ başkan Milei’ye destek

‘Deli’ lakabıyla tanınan Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei’ne Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) destek geldi. IMF önemli fonları kullanıma sunmak üzere Arjantin’le anlaştı.

Ekonomi 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
IMF, Arjantin ile ülkenin 44 milyar dolar büyüklüğündeki borç programına ilişkin detayları nihai hâle getirdiklerini ve beklentilerin üstünde 4,7 milyar dolarlık bir fonun kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ‘deli’ lakabıyla Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei’ne destek verdi. Arjantin ve IMF borç programını yeniden başlatmak ve önemli fonları kullanıma sunmak üzere anlaştı. IMF Arjantin ile ülkenin 44 milyar dolar büyüklüğündeki borç programına ilişkin detayları nihai hâle getirdiklerini ve beklentilerin üstünde 4,7 milyar dolarlık bir fonun kullanıma sunulduğunu açıkladı.
IMF açıklamasında “Makro ekonomik istikrarı yeniden oluşturacak ve mevcut programı yeniden uygulamaya başlayacak güçlendirilmiş politikalar üzerine fikir birliğine varıldı” dedi.

Arjantin'de belirsizlik dolu yeni dönem: Milei yemin ettiArjantin’de belirsizlik dolu yeni dönem: Milei yemin etti

 

Yüzde 200’e ulaşan enflasyon

Önceki hükümetin programda belirtilen birçok ekonomik hedefe ulaşamamasının ardından yüzde 200’e yaklaşan yıllık enflasyonla ve negatif net döviz rezervleriyle mücadele eden Arjantin’in kapsamlı IMF anlaşmasını yenilemeye ihtiyacı vardı. Devlet Başkanı Javier Milei’nin yeni hükümeti geçen haftanın sonundan bu yana IMF yetkilileriyle Buenos Aires’te görüşmeler yaparak programın yedinci incelemesini sağlamayı ve borç geri ödemeleri için yeni fonları kullanıma sunmayı hedefliyordu. Anlaşma duyurulduktan sonra açıklama yapan Arjantin Ekonomi Bakanı Luis Caputo bunun yeni bir anlaşma anlamına gelmediğini, ancak IMF’nin yeni bir borç programı ve fonlamanın artırılmasına açık olduğunu belirttiğini söyledi.

Arjantin'in 'Deli' Cumhurbaşkanı Milei: Yahudi sayılırım, ilk ziyaretimi İsrail'e yapacağımArjantin’in ‘Deli’ Cumhurbaşkanı Milei: Yahudi sayılırım, ilk ziyaretimi İsrail’e yapacağım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.