‘IMF’den destek istemedik, rutin bir ziyaret olabilir’

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) destek istendiğine ve bu nedenle bir heyetin Türkiye'ye geleceğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Ekonomi 28 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibine kısa süre önce yeni üyeler katıldığı için yeni ekibin ülkeyi tanımak amacıyla teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini söylediler.
Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri Anadolu Ajansı (AA) muhabirine verdikleri bilgide, basına yansıyan “Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Türkiye’nin talebiyle ülkeye geleceği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Arjantin'e yeniden IMF yolu göründüArjantin’e yeniden IMF yolu göründü

Türkiye’nin IMF’den destek istediği, heyetin bu nedenle ülkeye geleceği iddiasının doğru olmadığına işaret eden yetkililer, Bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını ifade ettiler. Ancak heyetin, IMF’nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğu ve ekibe yeni üyeler katıldığı, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye’nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini kaydetti.

Uluslararası yatırımcılar Brezilya'yı sevmeye başladıUluslararası yatırımcılar Brezilya’yı sevmeye başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.