İngiliz bankaya göre TL dolar karşısında değer kaybedecek

Son iki haftadan bu yana dolar TL karşısında yeniden değer kazanmaya başlarken İngiliz dev banka Barclays'in analistleri Türk lirasında yaz aylarında belli oranda değer kaybına izin verilebileceğini öngördü.

Ekonomi 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Analizde 2024 yılı boyunca Türkiye'de politika faizinin sabit tutulacağı beklentisi de paylaşıldı.

Seçim sonrası süreçte dolar karşısında değer kazanan TL’de 10 Haziran’dan sonra yeniden işler değişti. Dolar yeniden yükselme eğilimine girdi. İngiliz dev banka Barclays’in analistleri hazırladıkları raporda Türk lirasının yaz aylarında belli oranda değer kaybına izin verilebileceğini öngördü.

Barclays analistlerine göre yaz dönemi boyunca Türkiye’de ekonomi yönetimi Türk lirasında değer kaybına izin verebilecek. Analizde 2024 yılı boyunca Türkiye’de politika faizinin sabit tutulacağı beklentisi de paylaşıldı.

Barclays önceki Türkiye analizinde Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili tavsiyesini yükselttiğini belirtmişti. Analizde “Körfez bölgesi de dahil olmak üzere EEMEA’daki diğer banka tahvil piyasasına kıyasla Türkiye banka tahvillerini cazip görüyoruz” diyen Barclays Türk bankalarının perp tahvillerinde yüksek carry getirisine dikkat çekip Akbank ve Yapı Kredi perp tahvillerinde alım önermişti.

Yabancı bankalardan ortak görüş: Seçimden sonra faiz ve dolar yükselecekYabancı bankalardan ortak görüş: Seçimden sonra faiz ve dolar yükselecek

Merkez'in anketinden 'Dolar, faiz ve enflasyon artacak' tahmini çıktıMerkez’in anketinden ‘Dolar, faiz ve enflasyon artacak’ tahmini çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.