İran’ın saldırısıyla vurulan Bitcoin toparlanmaya çalışıyor

İran'ın İsrail'e saldırısının ardından ilk tepki olarak yüzde 7 değer kaybeden Bitcoin bir miktar toparlanarak 64,199 dolara kadar çıktı. En yüksek ikinci işlem hacimli kripto para birimi Ethereum da değer yitirdi.

Ekonomi 15 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ortadoğu'da İran ile İsrail arasında savaş ihtimalinin artması Bitcoin'i de vurdu.

Orta Doğu’da artan gerilim ve başlayan sıcak çatışma kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi. Kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı İran’ın İsrail’e insansız hava aracı ve füzelerle hava saldırısı başlatmasından sonra ilk tepki olarak sert düştü. Popüler kripto para birimi dünü toparlanmaya çalışmakla geçirdi.

Kripto analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre Bitcoin’in fiyatı saldırıdan sonra ilk tepki olarak yüzde 7 değer kaybıyla 62 bin dolar seviyesine kadar geriledi ve daha sonra bir miktar yükseldi. Bitcoin (BTC) saat 22.30 itibariyle yüzde 4,44 değer kaybıyla 64 bin 199 dolardan işlem görüyordu. BTC, son 24 saatte yüzde 4 oranında düşerken son yedi günlük işlemlerde yüzde 7’ye yakın değer kaybetti. Piyasa değeri ise 1,35 trilyon dolara geri çekildi. Tüm zamanların en yüksek seviyesini 14 Mart’ta 73 bin 750 dolarla kaydeden Bitcoin’in fiyatındaki bir aylık düşüş yüzde 13’ü aştı.

Ethereum da hızlı geriledi

Piyasa değeri bakımından 2’nci sırada yer alan Ethereum’un (ETH) fiyatı ilk tepki olarak yüzde 12 civarında düştü. Ethereum, gün içinde kayıplarını bir kısmını yerine koymakla birlikte saat 22.30 itibariyle yüzde 4,53’lık düşüşle 3,066 dolardan işlem görüyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.