Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates halka açılıyor

2021 yılında başlayan halka arz kervanına Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates katıldı. SPK üç şirketin arzını onayladı.

Ekonomi 15 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
SPK, Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates'in halka arzını onayladı.

Finansman, likidite, kredibilite, tanıtım ve kurumsallaşma isteğiyle halka açılan şirketlerin sayısı 2021 yılından itibaren hızla arttı. 2021’de 53, 2022’de ise 42 şirket halka açıldı. Bu yıl ise 47 şirketin halka arz olması beklenirken, Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates’te halka arz rüzgarına kapılanlar arasına katıldı.

SPK; Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates’in halka arzlarını onayladı. Ayrıca halka açık olan 6 şirketin sermaye artırımına da izin çıktı. SPK Haftalık Bülteni’nde yer alan bilgilere göre; Kaleseramik’in 109,4 milyon liralık bedelli sermaye artırımı kapsamında 1 TL nominal değerli payları 25 liradan halka arz olacak. Fuzul Gayrimenkul, 21.2 milyon liralık bedelli sermaye artırımı kapsamında 1 TL nominal değerli payları 39,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Atakey Patates de 63.9 liralık bedelli sermaye artırımı kapsamında 1 TL nominal değerli payı 8,90 TL sabit fiyat üzerinden halka arz olacak SPK, ayrıca halka açık olan 6 şirketin sermaye artırımı başvurusunu onayladı

Fuzul Gayrimenkul:

Hızlı balıkları fona toplayıp hisselerini yatırımcılara satıyorlarHızlı balıkları fona toplayıp hisselerini yatırımcılara satıyorlar

1992 yılında Fuzul Dış Ticaret A.Ş. olarak kurulan Fuzul GYO, 2000 yılında inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır.2009 yılından itibaren katma değeri daha yüksek ve prestiji daha fazla olan markalı konut projeleri geliştirme alanına yöneldi. Aynı yıl İstanbul Başakşehir İlçesinin ilk AVM’si olan Olimpa AVM ve Rezidans Projesine başlamış ve 2010 yılında hayata geçirdi. Şirketin imza attığı projeler arasında inşaatı tamamlanan Kent Evila, Kent Ariva, Olimpa Park, Vadiyaka Başakşehir, Başakcity, Tem Avrasya ve devam eden Başakşehir Avrasya, Barabaros 48, Başakşehir Avrasya 2, Başakşehir Avrasya 3 ve Fatih Otel projeleri yer alıyor.

Kaleseramik:

1972 yılında, Çanakkale Seramik Fabrikaları AŞ’nin yanı sıra Türkiye’nin ilk yer karosu üreticisi Kalebodur Seramik Sanayi AŞ kuruldu. 2000 yılında, Çanakkale Seramik Fabrikaları AŞ ve Kalebodur Seramik Sanayi AŞ, “Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ ismiyle tek çatı altında birleştirildi. Türkiye’de karo seramik sektörünün kurulmasına öncülük eden Kaleseramik, zaman içinde yapılan yatırımlarla tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik üreticisi konumuna geldi.

Atakey Patates:

Afyonkarahisar’da bulunan Atakey Patates Gıda San. Tic. AŞ, Türkiye’nin en büyük patates fabrikalarından biri olarak dikkat çekiyor. Tesis, 22.000 ton mamul madde ve 70.000 ton hammadde deposuna sahip. Atakey tesisleri, TFI çatısı altındaki bir dizi hızlı servis restoranının (Burger King, Popeyes, Arby’s, Usta Dönerci ve Sbarro) dondurulmuş parmak patates ihtiyacını karşılıyor. Kuruluşundan bir süre sonra, fabrika Çin’deki Burger King restoranlarının da patates ihtiyacını tedarik etmeye başladı. Şirket, halihazırda aylık 4.000 ton Türkiye, 2.500 ton ise Çin’deki 5 farklı bölgeye olmak üzere toplamda 6.500 ton dondurulmuş parmak patates üretimi gerçekleştiriyor.

Martı, Wall Street'te 60 milyon dolarla havalandı ancak ilk gün ciddi değer kaybettiMartı, Wall Street’te 60 milyon dolarla havalandı ancak ilk gün ciddi değer kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.