Kamu bankaları zamlı emekli promosyonunu ay sonunda ödemeye başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, kamu bankalarının haftaya pazartesi itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklarını belirterek zamlı promosyonun ay sonu itibarıyla hesaplara yatırılacağını söyledi.

Ekonomi 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Emekliler, daha önce en düşük 3 bin 500 lira olan promosyon farklarını ay sonu itibarıyla almaya başlayacaklar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamu bankalarının emeklilere verilen promosyon rakamlarını 8-12 bin liraya yükselteceğini açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da takvime ilişkin açıklama geldi. Kamu bankalarının haftaya pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklarını vurgulayan Işıkhan, “28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak” dedi. Işıkhan, emeklilere yönelik banka promosyonu ödemesi hakkında açıklama yaptı. Bakan Vedat Işıkhan, 2024’ün “emekliler yılı” ilan edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yürüttüğü çalışmayla ilgili, kamu bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında olacak şekilde yükselttik. Cumhurbaşkanımız bunu Kayseri mitinginde kamuoyuyla ve emeklilerimizle paylaşmıştı. Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları da hesaplarına yatmış olacak. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gelişmeleri takip ediyoruz, belirlendiğinde ve sonuca vardığında emeklilerimizle paylaşacağız.”

En düşük promosyon 3 bin 500 lira

Ziraat Bankası en düşük emekli maaşına 3 bin 500 TL, en yüksek maaşa ise 5 bin TL promosyon veriyor. Halk Bankası’nda ise en düşük emekli maaşında verilen promosyon 3 bin TL, en yüksek maaşa 5 bin TL. Vakıfbank’ta ise bu rakam 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.

Emekliler az zamdan yakınırken Erdoğan'dan bankalara promosyon telkini geldiEmekliler az zamdan yakınırken Erdoğan’dan bankalara promosyon telkini geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.