Emekliler az zamdan yakınırken Erdoğan’dan bankalara promosyon telkini geldi

Emeklilere istedikleri zammı vermeyen Erdoğan emekli promosyonlarında özel bankaları işaret edip 'Kamu bankaları 8-12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankalar bu rakamların altında kalmamalı" dedi. Ancak kamuda rakam 3 bin ila 5 bin TL arasında.

Ekonomi 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kamu bankalarının verdiği emekli promosyonlarına bakıldığında ise rakamların 3 bin TL ile 5 bin TL arasında olduğu dikkat çekti.

Bütçe imkanları nedeniyle emeklilerin istediği maaşı veremeyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan topu bankalara attı. Erdoğan partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde emekli promosyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kamu bankaları aylığa göre 8-12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum” dedi.

Kamu bankaları en fazla 5 bin TL veriyor

Kamu bankalarının şu anda verdiği emekli promosyonları 3 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Ziraat Bankası en düşük maaşa 3 bin 500 TL promosyon verirken en yüksek maaşa verdiği rakam 5 bin TL. Halk Bankası ise en düşük emekli maaşına 3 bin TL, en yüksek maaşa ise 5 bin TL promosyon veriyor.  Vakıfbank’ta ise bu rakam 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

*Türkiye’yi 21 yılda üç kat büyüttük, amacımız önümüzdeki dönemde iki kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmak.

*Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini, yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız.

*(Emeklilere promosyon) Kamu bankaları aylığa göre 8-12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum.

*(İstanbul’daki para sayma görüntüleri) İzahını hala yapamadılar. Olayı dürüstçe açıklamak yerine çirkinleşerek skandalı örtbas edebileceklerini zannediyorlar.

*Muhalefet tarafında değişim arayışları başladı. Böyle giderse 31 Mart’tan sonra muhalefet cenahında yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor.

Erdoğan emekli ve çalışana ekonomi düzelene kadar beklemelerini tavsiye etti: Palavralara kanmayınErdoğan emekli ve çalışana ekonomi düzelene kadar beklemelerini tavsiye etti: Palavralara kanmayın

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.