Kamu bankalarından kredi kartı komisyonunu düşürme hamlesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının kredi kartındaki komisyonun oranını yüzde 2.39’a, akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2.25’e düşürdüklerini açıkladı.

Ekonomi 17 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
3 kamu bankası banka kartındaki komisyonun oranını yüzde 2.39’a, akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2.25’e düşürdü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı. Bolat, “3 kamu bankası, banka kartındaki komisyonun oranını yüzde 2.39’a, akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2.25’e düşürdüler” dedi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katılan Bolat banka kartlarındaki komisyon oranları konusunda 5 Ocak’ta Türkiye Bankalar Birliği ile toplantı yaptıklarını belirterek, “Şimdi Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, üç kamu bankası bir karar aldılar, banka kartındaki komisyonun oranını yüzde 2.39’a, akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2.25’e düşürdüler. Banka kartlarındaki post makinelerindeki aylık ücretlendirmeye de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun. Kadınların kurduğu kooperatiflere de ciddi oranda destek veriyoruz” dedi.

Bakanlık olarak Antalya’da esnaf ve ihracat desteği anlamında destek verdiklerini aktaran Bolat, “Hükümetimiz 20 yılda Antalya’ya ulaşım alanında 93 milyarlık yatırım yaptı. Bugün Antalyalı esnaflarımızla toplantı yaptık. Onlara hükümetimizin Halk Bankası üzerinden sübvansiyonlu kredisi 100 milyon ilave finansman müjdesi verdik. Yüzde 25.5’luk bir maliyetle alacaklar, pazartesi günü bu rakam gönderilmiş olacak. Birkaç hafta önce 50 milyon daha gönderilmişti böylelikle 150 milyona çıkacak. Sel felaketinde yara alan iş yerleri açısından bu çok önemli” diye konuştu.

Seçimden sonra ekonomiyi neler bekliyor? Prof. Yılmaz'a göre kredi kartına sınırlama halkı borç sarmalına sokarSeçimden sonra ekonomiyi neler bekliyor? Prof. Yılmaz’a göre kredi kartına sınırlama halkı borç sarmalına sokar

İş Bankası Genel Müdürü'ne göre kredi kartı ve krediye müdahalenin sınırı olmalıİş Bankası Genel Müdürü’ne göre kredi kartı ve krediye müdahalenin sınırı olmalı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.