Kayıt dışı zam resmileşti: İstanbul’da ekmek 8 lira

Temmuzdan bu yana İstanbul’da fırınlarda 8 TL’den satılan 200 gramlık ekmeğe İTO tarafından resmi olarak yüzde 23 oranında zam yapıldı. Zam İTO’ya bağlı unlu mamul imalathanelerinde geçerli olacak.

Ekonomi 9 Kasım 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İTO Ağustos ayı meclis toplantısının ardından İstanbul'da ekmeğin fiyatı 6,5 TL'ye yükseltilmişti.

İstanbul’da temmuz ayında beri fırınlarda 8 TL’den satılan 200 gramlık ekmeğe, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından resmi zam yapıldı. İTO’, bugün yaptığı kasım ayı meclis toplantısında ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için bir oylama yaptı. Oylama sonucunda, İstanbul’da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak” şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi. Karar, İTO’ya bağlı fırınlarda geçerli olacak.

Resmi açıklama yok ama ekmeğe herkes kafasına göre zam yaptıResmi açıklama yok ama ekmeğe herkes kafasına göre zam yaptı

Böylece, 1 kilogram ekmek fiyatı yüzde 23 artmış oldu. Azami Ekmek Fiyat Tarifesi en son İTO’nun ağustos ayı meclis toplantısında artırılmıştı. O gün yapılan oylama sonucunda İstanbul’da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 32,5 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 6,5 TL olacak” denilmişti.

Yıl bitmeden 2’nci kez zamlandı

2023 Ocak ayından bu yana 5 TL’ye satılıyordu. İTO Ağustos ayı meclis toplantısının ardından İstanbul’da ekmeğin fiyatı 6,5 TL’ye yükseltilmişti. Kasım ayı zammı ile birlikte ekmeğin fiyatı bu yıl bitmeden İstanbul’da iki kez yükselmiş oldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.