7 bin 700 perakendeci adına söz verildi: Gıdada fiyatlar ramazanda sabit

Kırmızı ette fiyat sabitleme kampanyasından sonra bu sefer de Türkiye’nin pek çok yerel zincir marketi Ramazan'da yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kararı açıkladı. Beş büyük; Şok, A101, BİM, Migros, CarrefourSA kampanyada yer almıyor.

Ekonomi 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
TPF Başkanı Ömer Düzgün,7 bin 700 yerel zincir market mağazasında yüzlerce üründe fiyatları sabitlediklerini söyledi.

Gıda fiyatlarının 42 aydan bu yana yükseldiği Türkiye’de gıda enflasyonu şubatta yıl bazında yüzde 71,12 artarken bazı dernekler Ramazan boyunca fiyatları sabitlemek için harekete geçti. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kampanyası başlattıklarını bildirdi. Düzgün yaptığı yazılı açıklamada Türkiye genelinde 7 bin 700 şubesi bulunan 14 perakende derneğinin çatı örgütü olarak ramazan ayında tüketicilerin bütçelerini rahatlatmak için yeni bir kampanyaya imza attıklarını belirtti.
Ramazan ayı süresince yüzlerce üründe fiyatları sabitlediklerini duyuran Düzgün “Yerel zincirler olarak vatandaşlarımızın bütçelerine katkıda bulunmak ve ekonomik istikrara katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız. İçinde bulunduğumuz sürecin üstesinden ancak tek yürek gelebiliriz. Bu süreçte, marketlerimizdeki fiyat istikrarını sağlamak ve halkımızın rahat bir ramazan geçirmesini temin etmek bizim önceliğimiz” dedi.
Düzgün ramazan ayı hazırlığı için sektör temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek şöyle konuştu: “Ramazan ayına hazırız. 7 bin 700 yerel zincir market mağazasında yüzlerce üründe fiyatları sabitledik. Vatandaşlarımız, bayram sonuna kadar her hafta bölgelere özel düzenlenecek kampanyalarla yüzlerce ürünü yüzde 25 daha erişilebilir fiyata satın alabilecek. Böylece bakliyattan yağa, çaydan şekere, undan makarnaya kadar yüzlerce temel gıda ürününe ramazan ayı sonuna kadar daha erişilebilir fiyata ulaşabilecekler. Gıdanın haricinde atıştırmalık, temizlik, deterjan, bulaşık makinesi ürünleri, kağıt ürünlerinde de indirim yapacağız.”

Beş büyük market olmayacak

Kampanyada Şok, A101, BİM, Migros, CarrefourSA gibi beş büyük zincir markası ise yer almayacak.

İki dernek duyurmuştu

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere Ramazan ayı boyunca 28 zincir markette et fiyatlarının sabitlendiğini belirtmişti. Ardından et fiyatlarının Ankara’da da sabitleneceğini duyuran PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal da Ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarında artışa gidilmeyeceğini açıklamıştı.

Kırmızı ete önce zam geldi, şimdi fiyatı sabitlendiKırmızı ete önce zam geldi, şimdi fiyatı sabitlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.