Koç Holding’den dolandırıcılık uyarısı geldi

Koç Holding'den  yapılan açıklamada Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ile Koç Ailesi mensuplarının isimlerini kullanan, ses ve görüntülerini taklit eden sahte sosyal medya hesapları ve internet sitelerinin ortaya çıktığına dikkat çekildi.

Ekonomi 24 Nisan 2024
Sosyal medyada Koç Holding şirketi olduğu süsü verilen Koç Yatırım'a yatırım yapan Türk vatandaşlarının günde 30,000 TL kazandığı ifade ediliyor.

ABD başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede tanınmış kişi ve şirketlerin ses ve resimleri kullanılarak yapılmak istenen dolandırıcılık girişimleri Türkiye’de de arttı. Dolandırıcılar bu kez de Koç Holding ve Koç ailesi üyelerinin resimlerini kullanarak girişimlerini sürdürmeye çalışıyor. Koç Holding konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Son dönemde Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ile Koç Ailesi mensuplarının isimlerini kullanan, ses ve görüntülerini taklit eden sahte sosyal medya hesapları ve internet sitelerinin ortaya çıktığını gözlemlemekteyiz.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da dolandırıcıların sosyal medyadaki reklamında yatırımcıları ‘yatırıma’ çağırıyor.

Dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrısı dahil olmak üzere internet kullanıcılarından çeşitli haksız ve hukuka aykırı taleplerde bulunduğunu tespit ettiğimiz söz konusu hesap ve sitelere ilişkin hukuki haklarımızı kullandığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç Ailesi mensupları ile hiçbir bağlantısı olmayan yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesini önemle rica eder; kurumsal web sitemiz koc.com.tr ve kurumsal sosyal medya hesaplarımız üzerinden güncel ve doğru bilgiye ulaşılabileceğini hatırlatmak isteriz.”

Facebook'ta ünlülerin sahtesinin rol aldığı yatırım dolandırıcılığının sonu gelmiyorFacebook’ta ünlülerin sahtesinin rol aldığı yatırım dolandırıcılığının sonu gelmiyor

Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı, sonra bir daha tıkladı, sonra bir daha tıkladı... 33 bin lirası gittiSosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı, sonra bir daha tıkladı, sonra bir daha tıkladı… 33 bin lirası gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.