Konteyner ithalatında sıfır vergi uygulaması yıl sonuna uzatıldı

10 Mart'ta başlayan ve 31 Temmuz'a kadar sürecek olan prefabrik ev ve yapıların da içinde bulunduğu konteynerlerde gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisinin yüzde sıfır olarak uygulanması 31 Aralık'a kadar sürecek.

Ekonomi 28 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Konteyner evde deprem sonrası oluşan ihtiyacın karşılanması için ithalatta gümrük vergisi sıfırlanması uygulaması yıl sonuna uzatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner ithalatında gümrük vergisi sıfırlanmıştı. 10 Mart’ta başlayan ve 31 Temmuz’a kadar sürecek olan uygulama, konteyner evde devam eden ihtiyaç  nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yıl sonuna kadar uzatıldı.

Böyle vicdansızlık görülmedi: Depremzedeleri 'ücretsiz prefabrik' vaadiyle dolandırdılarBöyle vicdansızlık görülmedi: Depremzedeleri ‘ücretsiz prefabrik’ vaadiyle dolandırdılar

Uzatma devreye girdi

Deprem sonrası 11 ilde 1 milyona yakın konteyner ihtiyacı oluşmuştu. Yurtiçi  firmaların yıllık üretim kapasiteleri en fazla 360 bin adet olunca, ithalatla hızlıca karşılanması yoluna gidilmişti.  İthalat rejimi ile ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin kararlarda  değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararları, Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, prefabrik ev ve yapıların da içinde bulunduğu konteynerlerde gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisinin yüzde sıfır olarak uygulanması 31 Aralık’a kadar sürecek.

Prefabrik ev ve konteynerin KDV'si yüzde 1'e indirildiPrefabrik ev ve konteynerin KDV’si yüzde 1’e indirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.