Kripto para reklamı yapan ünlülere ceza yağdı

Çocuk yıldız olarak üne kavuşan Lindsay Lohan ve boksör Jake Paul'un da aralarında olduğu sekiz ünlü isim sosyal medya hesaplarında reklam yaptığı gerekçesiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından suçlanarak toplam 400 bin dolar ceza ödedi.

Ekonomi 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sekiz ünlü isim kripto para şirketlerinden (TRX ve BTT) para aldıklarını açıklamadan, milyonlarca kişinin takip ettiği sosyal medya hesaplarında reklam yaptığı gerekçesiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından suçlandı.

2004 tarihli Mean Girls filmiyle Hollywood’un aranan isimleri arasına giren ve geçmişte defalarca rehabilitasyon merkezinde tedavi gören ABD’li oyuncu Lindsay Lohan, bir paylaşımında takipçilerine bu kripto para firmalarına yatırım yapma çağrısında bulunmuştu. Yaşadığı yeri Dubai olarak gösteren 36 yaşındaki Lohan’ın toplam 40 bin dolar ceza ödediği belirtildi. Profesyonel boksör ve YouTuber Jake Paul’a ise 100 bin dolarlık ceza kesildiği biliniyor. Diğer altı ünlü isim arasında Soulja Boy, Austin Mahone, Kendra Lust, Ne-Yo ve Aliaune Thiam bulunuyor. Soulja Boy ve Mahone dışındaki tüm ünlü isimler toplam 400 bin dolar ceza ödedi.

ABD’deki bankacılık krizi, kripto firmalarını denizaşırı ülkelere yönlendirebilir

Kripto borsalarına yaptırımları delme suçlaması

Sahte kripto para sitesi açıp insanlardan 50 milyon lira dolandırmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.