Kripto parada 4 ayın en büyük düşüşü yaşanıyor; piyasalardan 170 milyar dolar silindi

Biden'ın daha az kripto para yanlısı olması ve Mt. GOX kripto alacaklıların satışa yöneleceği öngörüsü piyasalarda dalgalanmaya yol açtı. Bitcoin 4 ayın en büyük düşüşüyle 54 bin 153 dolara gerilerken piyasadan 170 milyar doların silindiği söyleniyor

Ekonomi 5 Temmuz 2024
Biden'ın Donald Trump'a karşı performansının düşük kalması nedeniyle ve Biden'ın daha az kripto para yanlısı biriyle değiştirilmesi olasılığı düşüşü tetikliyor.

ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın aday olup olmayacağı belirsizliği devam ederken Bitcoin fiyatları yüzde 6 civarında kayıpla 54 bin 991 dolara kadar geriledi. Saat 10:45’te Bitcoin fiyatı yüzde 7,36 kayıpla 54 bin 153 dolara inerken, Ethereum’un fiyatı da yüzde 8 düşüşle 2 bin 891 dolara kadar gerilemenin ardından sabah aynı dakikalarda kaybını yüzde 10,25’e taşıdı. Ethereum 2 bin 858 dolar seviyesine kadar geriledi. Kripto para piyasalarındaki kaybın 170 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Trump’a karşı performansı düşük kaldı

Biden’ın Donald Trump’a karşı performansının düşük kalması nedeniyle ve Biden’ın daha az kripto para yanlısı biriyle değiştirilmesi olasılığı düşüşü tetikliyor. 2014 yılında iflas eden Mt. GOX’un kripto alacaklarını geri ödemeye başlaması ve ödemesini alanların da satışa geçtiğine dair öngörüler de düşüşte etkili oluyor.

Solun Bitcoin’le alıp veremediği ne?Solun Bitcoin’le alıp veremediği ne?

Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?Bitcoin neden yükseldi, neden düştü?

Bitcoin ve alt coinler sert düştüBitcoin ve alt coinler sert düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.